"Een geweldige reis met heel veel indrukken!"
Home    >    Reisverhalen    >    Rondreis West Amerika Zomer 2012

Petra van Aken uit Ravenstein

Rondreis West Amerika Zomer 2012

Verzorgd door: Daphny en Petra

< Terug naar overzicht

In de zomer van 2012 ging ik met mijn gezin naar het Westen van Amerika. We vlogen met Icelandair en maakten eerst een stopover in Reykjavik. Hier zijn we drie dagen geweest, waarna we doorvlogen naar San Francisco om daar onze rondreis te beginnen. Reykjavik leent zich prima voor een korte stop op weg naar Amerika. We maakten een prachtige dagtocht door het zuiden van IJsland waarbij we de hoogtepunten van dit ruige eiland bezochten.

 

De hotels in Amerika had ik vooraf allemaal gereserveerd via OAD Reizen en de auto, een SUV, was gehuurd via Sunny Cars. Op deze manier kon ik het reisschema zelf samenstellen en de route plannen zoals ik zelf graag wilde.

 

We startten onze reis in de leuke plaats San Francisco, een gezellige relaxte stad waar je rustig enkele dagen kunt verblijven, er is genoeg te zien. Zo hebben wij een dag fietsen gehuurd, een goede manier om de stad en haar omgeving te verkennen. Fietsen over de Golden Gate Bridge is echt een belevenis. Ook een bezoek aan Fisherman’s Wharf en een excursie naar Alcatraz zijn heel bijzonder.

 

 

 

Door het eeuwenoude Yosemite National Park, via Death Valley naar Las Vegas

Vanuit San Francisco vertrokken we met onze auto door het eeuwenoude Yosemite National Park, via Death Valley naar Las Vegas. Een geweldige stad die je gezien moet hebben, echt super!!

Na het bruisende nachtleven in the City that never sleeps, rijden we door via het Zion National Park naar het Bryce Canyon National Park. Beide parken zijn ongekend mooi, je kunt er prachtige wandelingen maken. Vooral bij Bryce Canyon heb je diverse uitzichtpunten van waaruit je de zonsopgang of de zonsondergang kunt beleven.

 

Via Lake Powell komen we aan in de Grand Canyon, ook een hoogtepunt dat je niet mag missen. Het water in de rivier Colorado heeft hier een diepe kloof doen ontstaan in het landschap. De canyon is 435 kilometer lang en heeft een breedte die varieert van 15 tot 29 kilometer, maar ondanks de breedte is de overkant van de canyon op vrijwel elk punt goed te zien. De meeste mensen verblijven aan de South Rim, je kunt daar in een hotel aan de rand van het park logeren of je neemt een hotel in Tusayan, dat op korte afstand van de Grand Canyon ligt. Er loopt een bus door het Nationale Park, maar je kunt er ook prachtige hikes gaan maken, dit hebben wij zelf ook gedaan.

En helemaal spectaculair was de helikoptervlucht die we hebben gemaakt boven de Grand Canyon, je vliegt dan boven die canyon en hebt zo’n prachtig uitzicht, echt adembenemend, een super ervaring!

Santa Monica

 

Nadat we de Grand Canyon hebben verlaten, zijn we nog een stukje van de Route 66 gaan rijden en bezochten het hippiestadje Seligman, oude tijden herleven hier, echt geweldig!

We zijn vervolgens enkele nachten in Santa Monica geweest en hebben van hieruit Hollywood bezocht met de beroemde walk of Fame en maakten een ritje door Beverly Hills, op zoek naar de celebrities die er wonen maar waarvan de huizen (terecht) verscholen liggen achter hoge heggen.

Via Highway 1 reden we weer naar het noorden, om nog even een tussenstop te maken en van het strand te genieten in Pismo Beach. Vervolgens leverden we de huurauto weer in op de luchthaven van San Francisco. Terugkijkend op een geweldige reis met heel veel indrukken, vlogen we terug naar huis.

 

Mocht je enthousiast zijn geraakt of meer willen weten van Amerika, maak dan een afspraak met me, dan vertel ik je er graag meer over.

 

Petra van Aken
The Travel Company 2Go

 

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?