""
Home    >    Reisverhalen    >    Stedentrip Krakau met het hele gezin

Familie de Bont uit Gilze

Stedentrip Krakau met het hele gezin

Verzorgd door: Manon Faes

< Terug naar overzicht

We hebben een fantastisch weekend in Krakau gehad.

Het aparthotel Lwowska was uitmuntend goed! Grote kamers van wel 43 M2 in een industriële stijl ingericht. Het hotel is nog vrij nieuw. Elke kamer heeft een klein keukentje, grote inloopdouche en grote tv. Prima boxspring. 

Het ontbijt was ook erg uitgebreid met ook veel keus voor vegetariërs. Vriendelijke bediening. Het hotel ligt vlakbij de emaillefabriek van de film Schindlers List wat nu een populair oorlogsmuseum is met veel overblijfselen van de nazi’s.

Als je dat gaat bezoeken kun je beter van te voren kaartjes reserveren want was een half uur wachttijd om binnen te komen. Een aanrader voor mensen die geïnteresseerd zijn in WO2.

Krakau - Auschwitz

De stad zelf is door zijn prachtige gebouwen geweldig. Wij moesten een half uur lopen om in het oude centrum te komen maar een taxi had ook gekund. Dat kost ong. 8 zloti per persoon voor een enkele reis terug naar het hotel. Was ideaal na een avondje stappen in het oude centrum met veel horecagelegenheden. Eten is er erg goed en niet duur. Met zijn vijven voor 100 euro heerlijk uitgebreid gegeten in een poepsjieke tent compleet met violiste.

 

De excursies waren ook indrukwekkend. Auschwitz was wel anderhalf uur rijden met de bus maar erg de moeite waard. Dat mag je niet overslaan bij een bezoek aan Krakau. Er was wel tassencontrole bij de ingang compleet met poort als op het vliegveld. Grote tassen, groter dan een A4 zijn er verboden mede als ook etenswaren. Foto’s maken werd wel toegestaan. We kregen een headset zodat we de gids konden verstaan. Het meest aangrijpend vonden we de vitrines met schoeisel (vooral die van kinderen), koffers, proteses en brillen. Birkenau is nog 3 kilometer verder rijden en zeker zo indrukwekkend met een treinwagon, de barakken, de ruïnes van de crematoriums en een groot monument.

Is wel een dagvullend programma. Van 10.00 tot ong. 17.00 uur inclusief het reizen. Die avond maar in de wijk gebleven waar ons hotel staat; Podgorze. Deze wijk kent ook goede horecagelegenheden.

dag tot dag programma

Zaterdag zijn we naar de Zoutmijnen geweest. Na een afdaling van 800 treden  kwamen we in de groene zoutmijn. Het was er warmer dan buiten, dus een dikke jas is daar echt niet nodig. Er zijn veel figuren uit het zout gehouwen en zelfs een complete grote kapel waar kroonluchters van zoutkristallen aan het plafond hangen. De rondleiding duurde in totaal wel 3 uur. Met de lift kon je weer terug naar boven. Die ochtend zijn we om 10.00 uur naar het museum geweest van Schindlers List. In een uur hebben we het museum gezien, maar ik kan me voorstellen dat als we wat meer tijd hadden gehad, we er niet zo snel doorheen waren gelopen. Het museum vertelt vooral het verhaal van de tweede wereldoorlog in Krakau. Wij hadden meer uit de film verwacht maar dat bleef beperkt tot foto’s van werknemers, een paar machines en de kantoren.  Toch is het zeker de moeite waard! Erg mooi opgezet, maar ook erg druk bezocht.

 

Zondag zijn we nog over de nieuwe fietsbrug met zijn duizenden hangslotjes en kunst gelopen naar het Wawelkasteel. Erg groot maar we zijn er niet binnen geweest. Er is daar wel een prachtig terras waar je iets kunt drinken. Maar Krakau kent veel mooie gebouwen en is erg levendig. Gerestaureerd staat tussen zwart geblakerde oude gebouwen maar de straten zijn schoon en het Plantypark dat om het oude centrum loopt is ook netjes bijgehouden. Ja, we hebben deze dagen veel gelopen maar dan zie je ook het meest van de stad.

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?