9"Tongariro Alpine Crossing , de vergezichten zijn echt adembenemd!"
Home    >    Reisverhalen    >    Prachtig Nieuw Zeeland en Australie!

Kelly en Rick uit 't Zand

Prachtig Nieuw Zeeland en Australie!

Verzorgd door: You & Me

< Terug naar overzicht

Wij hebben een prachtige reis gehad, alles verliep soepel en was goed voor elkaar!

Een van onze vele hoogtepunten van onze reis door Nieuw Zeeland, was voor toch wel de Tongariro Alpine Crossing op het Noorder eiland. Het is een van Nieuw Zeeland populairste dag wandelen en met een reden! De vergezichten zijn werkelijk waar adembenemend en je kreeg het gevoel alsof je op een andere wereld loopt. De 19 km lange wandeling, lijkt in het begin heel erg lang, maar dat vergeet je snel als je aan het wandelen ben. Het is een one way wandeling, wat inhoud dat je wel van tevoren moet regelen, dat een shuttle busje je brengt naar het begin punt en weer op pikt bij het eind punt.

Op het Zuider eiland mochten we van geluk spreken dat we de Franz Josef Glacier heli hike konden doen. Deze hike wordt vaak afgelast vanwege slecht en onvoorspelbaar weer in de bergen. We werden met een helikopter halverwege de gletsjer gedropt, waar een gids ons op stond te wachten. Vanuit daar hebben we, gewapend met spikes aan onze schoenen, een 3 uur durende wandeling gemaakt over de gletsjer door smalle kloven en over ijs. Na een korte break, waarbij je gletsjer water kon drinken en even een snack kon eten, werden we met de helikopter weer naar beneden gevlogen. De helikopter vlucht alleen al is een hele belevenis als je er nog nooit in heb gezeten.

We hebben dolfijnen, pinguins en zeeleeuwen gespot!

Verder hebben we in Nieuw Zeeland onwijs kunnen genieten van de adembenemende natuur en de wilde dieren.

Zo hebben we onder andere dolfijnen in het wild gespot. Maar ook pinguïns en zeeleeuwen, zijn gewoon te vinden op sommige stranden van het Zuider eiland. Het land is perfect om met een campertje doorheen te rijden, omdat je er o.a. heel goed vrij kunt kamperen. Door heel het land heb je parkeerplaatsen en stukjes grond, waar je gratis de nacht door kunt brengen. Een handige app om die gratis overnachtings plekken te vinden is Campermate. Maar er zijn ook genoeg campings als je liever faciliteiten bij de hand wilt hebben.

De zonsondergang bij de Twelve Apostels was heel spectaculair.

Na de 4 weken Nieuw Zeeland, zijn we nog voor 2 weken in Australië geweest en hebben we o.a. de great ocean road gereden.

In de Grampions National park, ten noorden van de great ocean road, hadden we een super leuk huisje, waarvan uit we de hele dag kangoeroes en andere wilden dieren konden zien. We hebben verschillende plekken bezocht aan de great ocean road, die allemaal prachtig waren. Maar de zonderondergang bij de Twelve Apostels, was toch wel heel spectaculair en het is er dan ook een stuk minder druk als overdag. De laatste week hebben in Sydney door gebracht wat gewoon een absolute must is als je in de buurt ben.

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Ik ga akkoord met de privacy policy.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?