9"Een indrukwekkend land"
Home    >    Reisverhalen    >    Cuba roadtrip

Ina en Jan uit Nijmegen

Cuba roadtrip

Verzorgd door: Anneke Jansema

< Terug naar overzicht

Begin maart maakten wij een rondreis door Cuba waar we in Havana startten.

De straten in Havana zijn smal, maar één auto breed en oneffen van de gaten. De huizen idem dito, maar wát een charme. Je ziet direct wat Casas Particulares zijn, die zijn mooi opgeknapt en geschilderd en hebben leuke kleurtjes. Het gedeelte Old Havana is wereld-erfgoed: her en der zitten bandje van oude mannen te spelen. Opvallend hoe vriendelijk de Cubanen zijn, wil je niks kopen, geen fietstaxirit of paard en rijtuigritje… ook goed. En de vrouwen kleden zich hier vaak net als in Brazilië: kleren een paar maten te klein, dan zit het lekker strak.

Natuurlijk rijden er allerlei vrolijk gekleurde oldtimers rond, maar ook onduidelijke wrakken en hele nieuwe auto’s. De gele taxi’s zien er allemaal fonkelnieuw uit, een groot contrast met de oldtimers.

Je kijkt je ogen uit

Voor onze roadtrip door Cuba laten we ons door chauffeurs rijden, dan hoeven we nergens op te letten, behalve op de indrukwekkende omgeving! We hebben voor onze reis in Nederland al de kaart van Cuba al gedownload en die kunnen we offline gebruiken, een handige tip van Anneke, onze zelfstandig reisagent. Zo kunnen we de route ook volgen en in steden gewoon als kaart gebruiken.

Het landschap is verschillend: soms vlak en niet bebouwd, dan weer heuvelachtig, met suikerrietplantages en natuurlijk tabak, en af en toe prachtige uitzichten op zee.

Ons ‘rondje’ Cuba gaat onder meer langs de plaatsen Vinales, bekend om zijn tabak, het Frans aandoende Cienfuegos en romantische Trinidad, het niet zo toeristische Sancti Spiritus en Che Guevara-stadje Santa Clara, waarna we eindigen in Varadero: strand!

Wat een reis!

We kwamen op heel verschillende plaatsen, oude toeristische binnensteden, kleine authentieke dorpjes, plantages, stranden, reden in oldtimers, op paard en wagen, zaten in een fietstaxi en hadden veel contact met de supervriendelijke plaatselijke bevolking doordat we in hun casas logeerden. We aten de lokale lekkernijen en genoten van de muziek, die overal gespeeld werd op de straten en pleinen en de restaurantjes. Echt een geweldige vakantie!

En grappig hoe je gewend bent alles op je telefoon op te zoeken, dat dan kan daar nl niet zo makkelijk: even terug in de tijd, en dat is heel Cuba eigenlijk.

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?