""
Home    >    Reisverhalen    >    Dagboek van de Hurtigruten

familie van Alphen uit Bavel

Dagboek van de Hurtigruten

Verzorgd door: Manon Faes

< Terug naar overzicht

In Bergen zagen we onze jongste dochter Myrthe, voor het eerst sinds 4 maanden weer live. Het was fijn om elkaar weer te zien en lekker bij te praten. Zij heeft ons kennis laten maken met het prachtige Bergen waar ze inmiddels 4 maanden studeert. We zijn op een prachtig zonnige dag met z’n drieën met de Fløibanen de Fløyfjellet op gegaan en hebben daar genoten van het prachtige uitzicht over Bergen en het Fjord. Lekker rond gestruind op de pieren en boulevards van de werf van Bryggen Hanseatic. En ’s avonds genoten van de heerlijke vis en een goed glas wijn op de Bergse vismarkt. 

 

Op dinsdag was het al weer tijd om aan boord te gaan van de ms Polarlys van Hurtigruten. De Polarlys is een mooi schip met een bijzonder vriendelijke en behulpzame bemanning. De hut die je voor ons had uitgezocht lag perfect en we hadden daar inderdaad geen last van het laden en lossen ’s nachts.

Het eten aan boord was uitstekend, met voldoende keus en variatie. Mooi is ook dat bij de samenstelling van de menu’s ’s avonds er gebruik gemaakt wordt van producten uit de directe omgeving waar je langs vaart.

De excursies onderweg

De excursies die we bij geboekt hadden waren echt een goede keus. De tocht over de Lofoten was, mede door het mooie weer, echt een aanrader. Prachtige natuur, mooie landschappen en bijzonder plekjes. Het bezoek aan de Noordkaap was bijzonder, of zoals onze gids zei dit is net zo iets als 6 goeden in de lotto. We hadden prachtig zonnig weer met blauwe luchten en bijna geen wind. We konden dus volop genieten van de prachtige vergezichten en de nog aanwezig sneeuw. Ook het bezoek aan het sneeuwhotel en de bij behorende Husky en rendierenfarm was een bijzondere ervaring. Ook het “midnight concert in the Artic Cathedral” in Tromso heeft op ons beide veel indruk gemaakt.

 

We hebben genoten van de doop door Neptunus na het overschrijden van de Poolcirkel, de vele uren aan het dek om te genieten van het uitzicht en de contacten met de mede passagiers. Het was prachtig om te zien wat er allemaal moet gebeuren wanneer het schip in de haven komt en binnen 30 minuten weer met nieuwe lading en passagiers weg kan varen. Bijzonder om de zeearenden in het wild te zien vliegen en de eerste sneeuwklokjes boven de grond te zien komen op plekken waar een paar dagen daarvoor nog sneeuw lag.  Bijzonder om langs een grote groep walvissen te varen die op enige afstand van het schip voorbij komen, zich alleen verradend aan hun fontein van lucht en water en soms van een stuk rug en een vin.

 

De 12 dagen op de hurtigruten waren geweldig, een prettige manier van reizen en zelfs rustgevend. Wij hebben er van genoten en eens, wanneer daar een mooie aanleiding voor is, gaan we deze trip nog eens maken. Misschien is een ander jaargetijde maar het was in een woord “geweldig”.

Terugblik

Alles was perfect geregeld en iedereen wist dat we kwamen, het enige wat wij nog hoefde te doen was op de afgesproken tijden ons op de afgesproken plaats melden. Onze eerste vlieg ervaring samen is goed bevallen, en zeker voor herhaling vatbaar.

 

Wij willen jou bedanken voor de top adviezen die je gegeven hebt voor onze reis naar Noorwegen. Verder natuurlijk voor het regelen van onze vluchten, de hotels en onze geweldige reis met de ms Polarlys.

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?