9" We hebben genoten hoor in Zweden!"
Home    >    Reisverhalen    >    Gezinsrondreis Zweden

Familie Blaauw uit Uitgeest

Gezinsrondreis Zweden

Verzorgd door: Jacqueline - Yvonne

< Terug naar overzicht

We hebben genoten hoor in Zweden! En dat begint natuurlijk al op de boot. De buitenhutten zijn toch echt wel net een stukje leuker dan die in het midden. We hadden prachtig weer bij vertrek, dus dat is natuurlijk heerlijk! Omdat we de boot naar Goteborg hadden, hoefden we niet ver te rijden naar het eerste huisje. Onderweg hebben we de b-weg genomen langs de kust. Heel mooi! En in Varsberg en pitstop en even het plaatjse en de haven bekeken. Het eerste park was een heerlijke plek! Leuk kleinschalig en een fijn huisje. Echt Zweeds, dus de stemming zat er lekker in met een vuurtje stoken. Eerst buiten, en later ook nog een keer binnen in de kachel. En het meer erbij was fantastisch! Lekker gezwommen en gevaren, hartstikke leuk!

Onderweg naar het tweede park zijn we bij de Berg Slussar geweest. Wat een leuke tussenstop. Geweldig om die sluizen te zien en een super leuke gezellige plek om even te picknicken of op een terrasje te zitten en wat te eten. En er waren ook nog verschillende bootjes bezig om door de sluizen te gaan, dus dat was erg vermakelijk om naar te kijken! En het stuk langs het meer was ook geweldig!

Arboga Zweden

Chillen op het strand

Het tweede park met die huisjes die op het meer keken, was ook super! Wat een mooi uitzicht. En het strandje erbij lag lekker in de luwte, dus je kon al snel lekker chillen op het strand. De meiden hebben heerlijk gezwommen en door de opzet van het park hadden ze ook snel al vriendinnetjes, wat heel leuk was! En het was genieten om gewoon lekker voor je huisje alles eens te bekijken. Heel handig ook dat Arboga op kleine afstand lag voor de boodschapjes. De tweede transfer was ook mooi, door de bossen. Je zag het steeds ruiger worden en langs die rivier rijden was zo mooi! Telkens weer keken we onze ogen uit als we om de bocht reden en weer een  mooi uitzicht zagen. 


Het laatste park boven aan de heuvel had een prachtig uitzicht op het dal. Supervriendelijke dames bij de receptie die ons met van alles hielpen. We zaten regelmatig 's morgens 'in de wolken', wat heel apart was. Het huisje was een geschakelde woning, maar heel fijn, met alles er op en er aan. We hebben hier ook heerlijk gewandeld (iets langer dan de planning was, want we waren een beetje de weg kwijt), in de omgeving rond gekeken (Digerfallet (prachtig) en 2 elanden gezien! Super gaaf! Het jammere aan dit park vond ik alleen dat het echt een wintersport park was en best ver van de prachtige rivier onderaan het dal. Wij zijn gek op water, en het meer dat dichtbij lag, was niet erg geschikt om in te zwemmen. Verder was er ook niet echt een plekje om even buiten te spelen voor mijn dochters (een grasveldje of ander plekje), waardoor ik het niet een heel kindvriendelijk park vond. Er was een hoop dat dit wel goed maakte, maar toch was dat wel jammer. Ik denk dat wij gewoon meer houden van de iets kleinschaligere parken (lekker knussig). 
 

Vriendelijke mensen.

Heerlijke vakantie

Dus een heerlijke vakantie wel! Grappig ook dat je overal Nederlanders tegenkomt die in Zweden wonen en graag een praatje met je maken. De afstanden zijn soms lang, maar je hebt ook altijd een prachtige route. Verder misten we wel een gezellig terrasje of restaurantje waar je iets kon eten of drinken (en mensen kijken). Dat zijn we hier zo gewend en dat gezellige hebben we eigenlijk gewoon een beetje gemist. Gek, want hier heb je het niet eens door dat het overal is. Maar het land is prachtig, de mensen heel vriendelijk (zeker als je probeert Zweeds te praten), het weer was ook prima (zeker vergeleken met NL begreep ik), we hebben genoten van de rust en zijn heerlijk uitgerust. Kortom: helemaal prima. 

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?