"Sprookjesachtige bestemming"
Home    >    Reisverhalen    >    Fins Lapland

Mevrouw Leyte uit Rijen

Fins Lapland

Verzorgd door: Manon Faes

< Terug naar overzicht

Levi is een leuke plaats waar alles te vinden is. Restaurants, winkels, gezellig centrum. Verder mooie omgeving, veel mogelijkheden om sportief bezig te zijn zoals: skiën, langlaufen, sneeuwschoenwandelingen. Ook is het een ideale  uitvalsbasis voor allerlei excursies, waarvan wij de huskysafari hebben ondernomen.

Wij hebben een huisje gehuurd op Levilehto. Mooi huisje, compleet qua inrichting. Goed bed, complete keukeninrichting en een sauna in het huisje. Het gehele complex ziet er netjes uit, vriendelijke mensen bij de receptie. Bovendien ligt het dichtbij het centrum en de skilift is ongeveer op 10 minuten lopen. ( met skischoenen aan :) )

Wij hebben de huskysafari gedaan, mooie ervaring. We hebben daar ook gezien hoe fijn de honden het vinden om te rennen. Na de safari is er gelegenheid om de honden volop te knuffelen en te fotograferen. Nadeel vond ik dat de groep best groot was.

We hebben ook een sneeuwschoenwandeling gedaan. Het fijne was dat we dit met een redelijk klein groepje deden, wat het toch wel leuker maakt. Fijne Finse gids die veel kon vertellen over de natuur en wild. Normaal loop je de piste op, vanwege de mist zijn wij door het bos gelopen, mooie tocht.

Ik zou adviseren om ook zelf dingen te ondernemen en niet alles van tevoren te boeken en vast te leggen. Wij hebben ter plekke een fiets gehuurd, met extra dikke banden en zijn daarmee naar de rendierfarm gegaan. Leuke tocht, wel zwaar omdat het die dag sneeuwde en fietsen in 20 cm verse sneeuw niet echt makkelijk is. Daarnaast is het gebied niet vlak. Maar zeker de moeite waard en bij de farm kregen we koffie en hadden we een leuk gesprek met de eigenaresse. Dit maakt het bijzonder omdat je een ander contact het met de lokale bevolking.

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?