""
Home    >    Reisverhalen    >    Australie per camper

Petra van Aken

Australie per camper

Verzorgd door: Daphny en Petra

< Terug naar overzicht

We vertrokken vanuit Amsterdam via Singapore naar Brisbane, Australië voor mijn studiereis per camper met Tenzing Travel. Nadat we in Brisbane overnacht hebben, gaan we naar het verhuurbedrijf van Maui campers om onze camper, type River, op te halen en de reis te beginnen. Het is even wennen met het links rijden en zeker in zo'n grote camper, maar al snel heb je de slag te pakken en dan is het prima te doen. Via het Koala Sanctuary Centrum gaan we op weg naar onze eerste camping Noosa Habitat. Hier worden we s'avonds al meteen getrakteerd op een bezoek van een groep kangaroes die zich voor onze camper verzamelden.

De volgende dag staat de excursie Fraser Island op het programma. Fraser Island is volledig uit zand opgebouwd en heeft behalve prachtige stranden ook een mooi regenwoud. Het is een mooi eiland om te bezoeken.

In de volgende dagen rijden we langzaam noordwaarts, via Agnes Water en Airlie Beach, waar we ook nog een dag met de Camira Sailing de Whitsunday Island gaan bezoeken. 

Heel bijzonder was ons bezoek aan Magnetic Island waar we al wandelend boven ons in de boom een slapende Koalabeer zagen en de Rockwallabies ons op de rotsen tegemoet sprongen.

Uiteindelijk eindigt onze tocht in Cairns waar we onze camper weer inleveren.

Deze stad is gezellig en heerlijk relaxed, een prima afsluiter van deze reis!

Camperhuur

Australië leent zich prima voor het verkennen per camper. Het is een ideale manier van vervoer en tijdens je tocht heb je gewoon alles bij je. Je stopt onderweg op de mooiste plekjes voor een kop koffie, hebt je lunch bij je zodat je op een idyllisch plekje dit heerlijk op kunt eten en in de avond zoek je de gezelligheid van een camping op. Op de campings zijn alle voorzieningen, er is een gelegenheid om te koken, grote barbequeplaatsen zijn er en de kampeerplekken zijn ruim dus je hebt alle vrijheid.

Wij zorgden dat we elke avond de route voor de volgende dag gingen plannen, zodat je ook weet wat je de volgende ochtend tijdens de reis kunt gaan bezichtigen.

De Aussies zijn echt mensen, hulpvaardig en heel gezellig. Altijd in voor een praatje en ze geven je graag advies en handige tips.

Het is wel een immens groot land en het is goed om je reis goed te plannen, want behalve veel van het land zien, wil je ook tijd hebben om van al het moois te genieten en een goede reisplanning is dan zeker belangrijk.

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?