""
Home    >    Reisverhalen    >    Zo maar een paar dagen uit de trip naar Stockholm

Zo maar een paar dagen uit de trip naar Stockholm

Verzorgd door: Manon Faes

< Terug naar overzicht

Stockholm; hoofdstad van Zweden en gebouwd op veertien eilanden.

Dat maakt deze stad zo bijzonder. Veel water, maar ook een boeiende geschiedenis en de vele prachtige gebouwen, geven de stad een uitnodigende uitstraling!

 

In Gamla stan (‘Oude stad’) wandel je terug in de wereld van weleer. De dikwijls smalle straatje zijn geplaveid met kinderkopjes en worden omzoomd door karaktervolle historische gebouwen. Het hart van Gamla stan is het oude marktplein, de Stortorget, waar je vanaf een terras aangenaam kunt rondkijken naar de aantrekkelijke, in gele en rode tinten beschilderde gevels.

 

Fraai gelegen op de oostpunt van het eiland Kungsholmen is het stadhuis (Stadshuset) van Stockholm een klassiek herkenningspunt en een beetje symbool van de stad. Het geheel uit rode baksteen opgetrokken gebouw is vrij strak vormgegeven, maar door de zuilen krijgt de binnenhof de sfeer van een Italiaans renaissancepaleis. 

 

Het kleine rotseiland Skeppsholmen ligt pal naast Gamla stan en biedt een prachtig uitzicht op het koninklijk paleis. Skeppsholmen huisvest drie musea.

 

Zo maar een greep uit de vele eilanden met voor ieder wat wils........

Hotel Riddargatan

Om bij het begin te beginnen, de gekozen vlucht en het hotel was perfect. We verbleven in hotel Riddargatan.

 

De kamers en het hotel waren zeer goed. Goede afmeting kamers en karakteristieke uitstraling. Vriendelijke en behulpzame mensen en een zeer uitgebreid en goed ontbijt.

Het hotel ligt in het centrum, op 3 minuten van de metro en 5 minuten naar Kungstradgarden (park). Omdat het niet aan een hoofdweg ligt, maar in een zijstraat is het ook vrij rustig gelegen.

Eten en drinken is Stockholm is niet goedkoop, maar als je gaat eten op de gezellige pleinen en een terrasje pakt in een park, dan is het wel te doen.

onze dagen in Stockholm

We zijn gestart met een versnapering bij Tehuset, een gezellig terras midden in Kungstradgarden, uitkijkend naar Gamla Stan. Daarna een toer langs de waterkant Skeppsbron door Gamla Stan en daarna eten bij Vapiano (pasta en pizza)=aanrader.

 

Het is aan te raden om als je gebruik maakt van het openbaar vervoer een (meerdaags) ticket te kopen. Hiermee kun onbeperkt reizen met tram, bus, metro en de boot.

 

Vrijdag zijn met de boot (pontje) naar het eiland Djurgarden geweest, naar het ABBAmuseum. Heel leuk! Vanaf de boot heb je ook een mooi zicht op de oude stad. Bij terugkomst geluncht bij Bagery SH op de Skeppsbronkajen, met zicht op zeilboten en cruiseschepen. Lekkere flakka (brood) en baguette. ’s Avonds gegeten in Bromma en daarna met metro naar het centrum en terras gepakt bij Miss Beheavior.

 

Zaterdag geshopt en daarna met metro naar het park Tantolundens in Hornstull. Gepicknickt en naar foodtruck- en hipstermarkt geweest. Weer met metro naar centrum en met boot naar Djurgarden. Via het park bij Skansen en Strandvagen teruggewandeld naar centrum en met metro naar Radmansgatan, gaan eten bij Jensen’s Bofhus, ligt bijna naast mooie stadsbibliotheek van architect Gunnar Asplund. Die avond nog gewandeld in park Humlegarden, oud klassiek park.

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?