""
Home    >    Reisverhalen    >    Heerlijke wandeldagen in Zuid Italië

Donkers

Heerlijke wandeldagen in Zuid Italië

Verzorgd door: Manon Faes

< Terug naar overzicht

Het binnenland van Basilicata is voor velen een onbekend gebied. Liefhebbers van de natuur kunnen diverse excursies maken in dit prachtige gebied; paardrijden, wandelen en fietsen behoort allemaal tot de mogelijkheden.

 

De provincie Lecce ligt op het zogeheten Salentijnse schiereiland, dat de hak van de laars vormt.

In de loop der tijd heeft het schiereiland verschillende overheersers gekend en ze hebben allemaal hun sporen achter gelaten in de taal, de cultuur en het landschap. In sommige gebieden in de provincie Lecce spreekt men bijvoorbeeld nog een Grieks dialect. Veel steden hebben nog een Middeleeuws centrum en Lecce en Manduria zijn de baroksteden van Apulië.

 

Het middengedeelte van Apulië wordt gevormd door de provincies Bari, Brindisi en Taranto. De provincies Bari en Brindisi grenzen aan de Adriatische zee en hebben een vruchtbare kustvlakte. Door de provincie Bari loopt de Murge, een kalkstenen heuvelplateau, dat het kustgebied scheidt van het meer droge en kale binnenland. Het hoogste deel bestaat uit het Nationale Park Alta Murgia. 

 

Je kunt in de hak van de laars niet alleen van de cultuur, maar ook van de natuur genieten. Er zijn verschillende natuurparken die je kunt bezoeken. Nergens in Apulië zit je ver van de kust verwijderd, waar witte stranden en helderblauw water binnen handbereik liggen.

Apulië zuid

Wat hebben we allemaal bezocht tijdens onze vakantie:

 

Otranta, een toeristische havenplaats, is wel mooi om te zien, nog voor de hordes toeristen losbarsten.

Je zit vanuit Otranto binnen een klein uurtje op een terrasje in Lecce, een mooie stad waar heel veel te zien is. Het was nu ( april) nog lekker rustig.

Jouw eerste aanbeveling om een hotel in het stadscentrum van Lecce te boeken, was nog niet eens zo’n gek idee!

Apulië centraal

Ostuni is een mooie stad met twee gezichten.

 

Verder hebben we heerlijk  gewandeld van Martina Franca naar Locorontondo en terug (15 km).  Gebied met veel trullie huisjes en rustige weggetjes, waar je prima kunt wandelen.

Locorotondo, Martina Franca  en Cisternico zijn kleine stadjes, erg mooi,  authentiek en nog niet overlopen door toeristen.

 

Natuurlijk zij we ook in Alberobello geweest, het bekende trulliestadje. Leuk om een keer gezien te hebben. Doet denken aan Volendam, maar dan met veel Koreanen die constant selfies maken.

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?