9"Reis naar de fjorden  van Noorwegen in juni 2017 met de Hurtigruten, de voormalige postboot. "
Home    >    Reisverhalen    >    Reis naar de fjorden van Noorwegen met de Hurtigruten

Twee reislustige dames uit Gennep

Reis naar de fjorden van Noorwegen met de Hurtigruten

Verzorgd door: Daphny en Petra

< Terug naar overzicht

We vliegen via Amsterdam naar Oslo. Hier hebben we een leuk oud hotel (niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn!) aan een levendige straat en maken we een mooie wandeling langs de boulevard richting het paleis. Overal zijn er leuke restaurants waar we dan ook heerlijk hebben gegeten, buiten op het terras.


De volgende ochtend gaan we per taxi naar het station waar we de trein pakken naar Bergen, een rit van bijna 6 uur. Deze treinreis was een advies van onze reisagente Petra en was ook werkelijk prachtig. Schittrende natuur en op de hoogvlakte soms adembenemend mooi. Boven de boomgrens sneeuwde het zelfs en zijn de meren nog gedeeltelijk dichtgevroren.


In bergen aangekomen gaan we meteen naar ons hotel dichtbij de haven en daarna gaan we de stad in, ondanks de regen, langs de haven en Bryggen, een deel dat je niet mag missen. Na een heerlijke maaltijd met vis gaan we terug naar ons hotel. 

 

De volgende ochtend worden we met een bus naar de kade gebracht waar de Plarlys ligt, ons onderkomen voor de komende 12 dagen, het Hurtigrutenschip. We hebben een mooie hut op dek 5 met een behoorlijk groot raam zodat we goed uitzicht hebben. En dan gaat de reis dan toch beginnen!!!  

 

Met het schip Geirangerfjord in

Indrukwekkend zo mooi, prachtige watervallen

De tweede dag varen we de Geirangerfjord in met het schip, indrukwekkend zo mooi. Prachtige watervallen en onderweg volop gelegenheid om excursies te maken vanuit de diverse haven. Wij vervolgen onze route via Alesund naar Trondheim waar wij een wandeling maken naar de Nidarosdom, de kathedraal die zeer de moeite waard is. Daarna varen we verder over de Poolcirkel naar de Lofoten, waar we de karakteristieke roodgeverfde huisjes op palen zien. Ook zien we bij de oversteek naar de Lofoten een school Grienden zwemmen, dit is een echte bonus !!! 

 

Van daaruit gaan we via Tromsö, Hammerfest en de Noordkaap naar Kirkenes. Hier maken we nog een excursie naar de Russische grens en krijgen we een rondleiding in een schuilkelder. Ongelooflijk dat mensen hier dagen in doorbrachten tijdens de tweede wereldoorlog, vaak opeengepakt en zonder enig comfort...


Vanuit Kirekens varen we terug en doen nu de havens aan waar wij op de heenweg niet zijn geweest. De tocht langs de Noorse kust is heel erg mooi. Het schip vaart tussen de eilandjes door en soms denken we dat het helemaal niet gaat lukken, zo smal is het dan. 
Met name de tocht door het Risoyenna kanaal maakt indruuk op ons.
 

Het gevoel dat we de rotswanden kunnen aanraken

Trollfjord het absolute hoogtepunt

Maar toch is voor ons de Trollfjord het absolute hoogtepunt!! De kapitein manouvreert het schip door een smalle doorgang en zo dicht langs (beide!) kanten dat we het gevoel hebben dat we de rotswanden kunnen aanraken. Wat een stuurmanskunst!!
In Tromsó zijn we nog naar een concert geweest in de IJszeekathedraal, prachtig!
Verder zuidwaarts stoppen we onder andere in Rorvik en hier maken we een wandeling door het dorpje en zien we van dichtbij de stokvis die op de rekken te drogen hangt. 
We komen steeds dichterbij onze eindbestemming…………..Bergen. Maar het landschap blijft boeien. Wat is Noorwegen toch een prachtig land. 

 

Het schip is goed geoutilleerd, de service geweldig, het eten smakelijk en de buffetten maken je hongerig.
Met dank aan onze reisagente hadden we in het restaurant een vaste ronde tafel voor het diner, met uitzicht op zee en op de kust!
Dankzij de wederom perfectie organisatie door de dames van The Travel Company 2Go kijken we terug op een hele bijzondere reis.
Nog de beoordeling van de reis: Het heeft onze verwachtingen overtroffen. We voeren diep in de fjorden, vlak langs de eilanden.
Zoals gezegd prima service aan boord, eten perfect, goeie hut.

 

Beoordeling reisagenten 9 evenals een 9 voor de reis

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?