9.5"Dit zouden meer mensen eens moeten proberen!"
Home    >    Reisverhalen    >    Betoverend Dubai en Abu Dhabi

Fam. Meeuwissen uit Etten-Leur

Betoverend Dubai en Abu Dhabi

Verzorgd door:

< Terug naar overzicht

Een late zomervakantie, een vroege wintervakantie, of iets er tussenin.. We wisten eigenlijk niet zo goed waar we met onze vakantie naar toe moesten in de periode oktober / november. Op veel plaatsen is het klimaat in die periode niet ideaal meer en omdat we maar een week vakantie hadden wilden we ook niet de halve wereld over vliegen voor een zonnige vakantie. Chantal van The Travel Company Reisburo Etten-Leur heeft ons weten te verrassen met een reis naar de Verenigde Emiraten. Iets wat eigenlijk niet zo hoog op ons verlanglijstje stond. We hadden namelijk het idee dat -met name Dubai- vooral draait om overdaad en extreme luxe. Chantal nam ons echter mee door de opties en bezienswaardigheiden die deze reis te bieden heeft en langzaam maar zeker werden onze (onterechte) vermoedens over dit land omgedraaid naar groene vinkjes. Het is niet heel ver vliegen, het is er veilig en schoon, de prijskwaliteitverhoudig is perfect, er zijn veel bezienswaardigheden en.. er is zon! Na een middagje wikken en wegen besloten we ervoor te gaan.

Heel veel extra luxe en comfort!

Wat een verwennerij!

Na een rustige vlucht kwamen we aan bij ons 4-sterren hotel. Hier kwamen we al snel tot de ontdekking dat de standaard in Dubai hoger ligt dan in menig ander vakantieland. Voor de prijs van een budgethotel konden we onszelf hier tegoed doen in luxe en comfort. De kamer was splinternieuw, de service uitstekend en er zaten veel leuke extra's bij inbegrepen (bad, extra bed, grote tv, iPhone docking station en meer). Het zijn kleine dingen maar het zorgt er wel voor dat je goed uitegerust aan je dag kunt beginnen. Ons hotel was gelegen in de wijk Dubai Internet City en op loopafstand van de metro. Reizen met de metro in Dubai is goedkoop (minder dan 10 euro per dag), veilig en ontspannen. Aan de mensen op straat merk je dat toeristen hier welkom zijn. Dubai is gastvrij en behulpzaam. Hoewel we van Dubai een beeld in gedachten hadden dat alles hier groot en duur is valt dat eigenlijk reuze mee. Uiteten gaan is hier net zo betaalbaar als bijvoorbeeld in Frankrijk of Italië. De rijkdom is er wel, maar meer voor wie er naar op zoek gaat. Voor de 'gewone' toerist zijn er legio andere leuke dingen te doen.

Voor ieder wat wils.

Shoppen, zonnen en avontuur!

Bij het doornemen van de reis had Chantal een gevarieerd reisschema voor ons in elkaar gezet. Zo boekten we een excursie om met een Jeep door de duinen van de woestijn te toeren, we gingen met een privé-chauffeur een dag naar het prachtige Abu Dhabi en we hadden tickets voor het panoramadek van de Burj Khalifa. Tussendoor bezochten we de verschillende gebieden zoals de oude stad, palm island en de indrukwekkend grote shoppingmall. Al met al hebben we enorm van deze reis genoten en is ons beeld van Dubai behoorlijk bijgeschaafd na onze vakantie. Wat ons betreft zouden meer mensen het eens moeten proberen. Leuk detail, toen we thuis kwamen lag er een kaart op de deurmat met een Lonely Planet boekje van Dubai, die hadden de dag voor vertek op het reisbureau laten liggen. Bedankt Chantal!

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?