""
Home    >    Reisverhalen    >    Wild spotten in Zuid Afrika

Manon Faes

Wild spotten in Zuid Afrika

Verzorgd door: Manon Faes

< Terug naar overzicht

Eindelijk is het zo ver en mag ik op reis naar Zuid Afrika. Een land waarvan ik al veel verhalen gehoord heb en uiteraard veel foto’s van gezien, maar nu mag ik de wilde dieren zelf in het echt gaan bewonderen!

 

We gaan een rondreis maken rondom Johannesburg met bezoek aan verschillende nationale parken zoals het Krugerpark, maar brengen ook een bezoek aan de Panorama route met Gods Window, Pelgrims Rest, Blyde Canyon en the Bourkes Luck Potholes.

Buiten een safari met de auto, maken we ook een wandelsafari, om ook de kleinere 'beestjes' te leren kennen. En die blijken er genoeg te zijn. Het werd een interessante wandeling.......

 

Ik maak deze studiereis samen met een groep en we reizen met Live to Travel en Drifters. Live to Travel is een specialist in reizen naar oa Afrika en Drifters is een organisatie voor de wat avontuurlijkere vakanties, waarbij je veelal kampeert en rondrijdt in een ruime truck met grote ramen.

Wij sliepen niet in tenten.

zomaar een dag uit deze reis:

Vandaag wordt, blijkt achteraf, een top dag! We zien de killing van de leeuwen op een wildebeest! We komen eerst de restanten van een jong wildebeest tegen, waarschijnlijk pas een paar dagen oud. Even verderop zien we een leeuw en leeuwin een wildebeest opeten. De vangst is waarschijnlijk net gedaan. Een leeuwin ligt in de schaduw uit te buiken van het jong en deze twee zijn de buik aan het rondeten....

 

We rijden langs een groep wildebeesten, zebra's, pumba's ( wrattenzwijn of in t afrikaans een vratvarken ), een waterbok en zien nog een giraffe rennen voor een groep vogels, die hier normaliter niet zijn. Hij is duidelijk van slag.

Al met al weer een zeer enerverende ochtend en echt iets heel bijzonders mee mogen maken. Zoals onze guide Doctor zegt: it's a bright and sunny day!

eigen ervaring:

Ik heb een geweldige reis gehad en ik ben een enorme ervaring rijker.

 

4 van de 5 big five hebben we van dichtbij mogen zien en nog veel meer. Ik heb een goed beeld gekregen van Zuid Afrika, van het toeristische Krugerpark, de verschillen tussen een national park en een privé park, de verschillende game drives , de fantastisch mooie Panorama route, het gebied Waterberg en de Afrikanen zelf!  

 

Zeker de moeite waard en een land om terug naar toe te gaan!  Ik zou nog graag de kant van Kaapstad willen zien, met Kaapstad, Hermanus en alles eromheen, maar ook Kenya en Tanzania, want daar zijn de game drives en het landschap toch echt weer heel anders. Wensen en dromen zijn er om te hebben, toch?

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?