10"De helicoptervlucht in de Grand Canyon, dat moet je echt doen! Zo mooi..."
Home    >    Reisverhalen    >    Westkust van Amerika met camper

Fam. Toonen uit Nistelrode

Westkust van Amerika met camper

Verzorgd door: Daphny en Petra

< Terug naar overzicht

Oktober 2016 had ik contact opgenomen met Petra (op aanraden van Mirjam, een tevreden cliënt). Petra is een avond bij ons geweest en wij hadden onze wensen doorgegeven. Wij wilden de west kust van Amerika gaan bezoeken met een camper. Wij wilden graag een afwisseling van steden bezoeken, natuurparken en actieve dingen doen. Het moest vooral goed te doen zijn met pubers van 17, 16 en 13 jaar. 


Het gunstigste was om te vliegen op Los Angeles en weer de camper in te leveren in LA. Dus we besloten om een rondje te maken en dan te eindigen met een strandvakantie in LA. De kustlijn van San Francisco naar Los Angeles is het mooist om zo te rijden. Dan heb je de zee rechts naast je liggen gedurende de prachtige rit.


Petra had voor ons de vliegtickets, camper, helicoptervlucht Grand Canyon, Antelope Canyon tour, fietstocht San Francisco en Alcatraz geboekt. Ik heb zelf de campings geboekt. Veel reviews gelezen en daaruit de keuzes gemaakt. De campings op de natuurparken moet je op vaste tijden (data of precies half jaar van te voren) boeken. 


Maandag 31 juli vlogen we op LA. Je moet de eerste nacht in een hotel slapen en de volgende dag mag je pas de camper ophalen. Daarna begon onze reis naar Palm Springs. Onderweg gestopt om boodschappen in te slaan. De eerste dag niet teveel kilometers gereden omdat je toch moet wennen aan alles.

Prachtig in de natuur waar de dieren om je heen lopen.

Grand Canyon: Back to Basic

De volgende dag naar Lake Havasu gereden. Een prachtige plek aan het meer. Daarna naar Grand Canyon gereden. Gekozen voor een natuurcamping Mather Campground. Back to basic, geen wifi voor de kinderen. Prachtig in de natuur waar de dieren om je heen lopen. De volgende dag hadden we de helicoptervlucht in de GC. Dat moet je echt doen. Zo mooi.


Daarna naar Page gereden. Hier is het zo mooi. De volgende dag de Antelope Canyon tour met indianen gedaan, ook echt een aanrader. Vervolgens Bryce Canyon en Zion gedaan. Veel gewandeld met z’n allen. Het een is nog mooier dan het ander en elke keer weer zo anders.

 

Halverwege onze reis zijn we aangekomen in Las Vegas. Daar heb ik een hotel geboekt om het nachtleven mee te maken. Hier vinden wij het heel leuk. Een gekkenhuis is het. Na 3 dagen gaan we verder naar Yosemity, hier is de natuur geweldig. Een prachtige omgeving met watervallen en hele grote bomen (sequoia’s). 

 

 

Hier hebben we gefietst over de Golden Gate Bridge

San Francisco

Na een paar dagen gaan we weer verder naar San Francisco. Dit is een geweldige stad. Hier hebben we gefietst over de Golden Gate Bridge, een honkbalwedstrijd van de Giants bijgewoond, Cable Cars, Alcatraz. 

 

De laatste 5 dagen van onze vakantie rijden we de kustlijn van SF via Monterey naar LA. Onze laatste camping is Malibu, een prachtplek aan de oceaan gelegen. Hier nog een aantal dagen aan het strand gelegen en nog naar de Universal Studio’s geweest.

 

Woensdag 23 augustus zijn we weer aangekomen in Nederland. We hebben een geweldige vakantie gehad met ons gezin. Quality time…

 

Van te voren werd ons al verteld dat deze reis prachtig zou worden. Nou dat is zeker waar. Nog mooier dan wat we ervan hadden verwacht.

 

Verder willen wij Petra heel erg bedanken. Zij heeft ons hele goeie tips gegeven en veel voor ons geregeld. Alles was in de puntjes verzorgd wat een fijn gevoel geeft. Zo’n reis kost veel geld en is toch spannend; daarom des te fijner als alles goed verloopt.

 

Cijfer reis: 10 (uitmuntend)

Cijfer verzorging: 10

 

 

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?