""
Home    >    Reisverhalen    >    Van Kaapstad tot Windhoek

familie van Unen

Van Kaapstad tot Windhoek

Verzorgd door: Anneke Jansema

< Terug naar overzicht

In juli vlogen we met z’n drietjes (stel met een zoon van 18 jaar) naar Zuid Afrika voor onze (groepsreis)vakantie 'van Kaapstad tot Windhoek' in een omgebouwde Overlander-truck. Na een dagje sightseeing in Kaapstad maakten we de volgende ochtend al om zes uur kennis met de overige 14 reisgenoten: een internationaal gezelschap met een paar andere Nederlanders, Australiërs, Zwitsers en Britten en de 3 crewmembers: Wamba, Trust en Norman. Vervolgens vertrokken we al vroeg in onze truck “Ella” richting het noorden. 

toeren door een ruig land

Tijdens deze vakantie reden we in twee weken door woestijnen en duinen, langs de kust en door de savanne van Zuid Afrika en Namibië en hoopten natuurlijk ook nog wildlife te zien.
Het autorijden zelf in Namibië is een belevenis, het hobbelen over gravelwegen geeft veel trillingen, lawaai en stof, maar is een echt avontuur. Soms reden we door een compleet desolaat landschap, de volgende keer langs adembenemende uitzichten. Het ruige Namibië heeft dan ook veel gezichten.

alles perfect geregeld

De sympathieke crew verzorgde maaltijden van prima kwaliteit en de overnachtingen in lodges waren goed, eigenlijk allemaal beter als verwacht. Soms dineer of ontbijt je in het restaurant van een lodge, maar vaak werd er ook buiten gekookt.
Alle activiteiten waren leuk om te doen, zoals kano varen op de Oranje rivier, wandelingen in diverse parken en een stadswandeling. Wat ook fijn was, de gids had zeer veel kennis van de natuur en geschiedenis. En zo’n truck is ideaal voor safari’s: je zit lekker hoog en hebt alles bij de hand. Gelukkig hebben we zo ook heel veel dieren gespot!

Kortom, een aanbevelingswaardige reis. Alles was tot in puntjes geregeld en klopte 100% met de beschrijving.

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?