8"Ervaar Zweden"
Home    >    Reisverhalen    >    Zweden

eigen vakantie uit Zuid Zweden

Zweden

Verzorgd door: Angelique Simonis

< Terug naar overzicht

Onze eerste kennismaking met Zweden kwam door de emigratie van onze vrienden naar deze prachtige bestemming.

Ten onrechte denken heel veel mensen aan slecht weer in het Noorden, maar ook hier heb je zomerse temperaturen van 25-35 graden en ik durf het te zeggen want ik ben inmiddels al 6 keer geweest.

Ook het label 'duur' kleeft aan deze bestemming, persoonlijk vind ik dit niet, kinderen krijgen vaak hoge kortingen of betalen helemaal niets voor excursies, ook kan je er zoveel dingen doen waar helemaal geen of nauwelijks kosten aan verbonden zitten.

Daarbij zijn Zweedse accommodaties heel schoon en netjes met veel hout ingericht.

Het is een heerlijke combinatie, van natuur, prachtige meren en liefelijke dorpjes (een beetje ouderwets, maar daarom zo leuk).

En Stockholm niet te vergeten, deze stad noemen ze het Venetië van het Noorden, prachtige eilandjes.Breng zeker een bezoek aan het Stadhuis, Gamla Stan (oude stadskern), het Vasa museum en het Openluchtmuseum Skagen.

 

 

Weetjes

Waar je ook voor kiest in Zweden, een huisje, een hut, een camping, alles is verzorgd en schoon.

Zweden zijn gek op bbqen, dit doen ze echt overal, zelfs in attractieparken staan er bbq's.

Misschien nog wel een grappige anekdote voor de onervaren toerist:

Jaren geleden waren we in het Pippi Langkous park, mijn man zag ineens een meneer die de bbq aanstak en een koelbox te voorschijn haalde waar de voorraad worsten in zaten, mijn man zei ik ben zo terug.

Hij haalde zijn portemonnee al uit zijn broekzak om voor ons een paar broodjes met worst te bestellen, maar wat bleek deze man was zelf ook een dagje uit met zijn gezin en ging voor zijn familie bbqen.

En ineens stond mijn man weer naast mij met een rood hoofd en zonder broodjes met worst.

Lang geleden aten wij in Nederland tussen de middag ook warm, maar dit doen zij in Zweden nog steeds, de meeste leuke aanbieding zijn dus in de middag bij restaurants en dat eet je in de avond gewoon een broodje/soepje/tosti of wat dan ook.

Als je meer van Zweden wilt weten stuur mij een berichtje en dan kijken we samen voor een mooie reis naar Zweden, want wie wil er nou graag urenlang in de file staan om op vakantie te gaan naar het zuiden....in Zweden rij je nog stukken zonder mede weggebruiker, voor ons nauwelijks voor te stellen, maar het bestaat echt, ervaar het zelf.

 

 

 

 

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?