"Verlanglijstje: NEW YORK"
Home    >    Reisverhalen    >    Stedentrip New York

Dhr. en Mw. Bakker uit De Lier

Stedentrip New York

Verzorgd door: Bernadette Dekker

< Terug naar overzicht

Het stond al enige tijd op ons verlanglijstje om naar New York te gaan. En omdat Bernadette onze zomervakantie ook op een fijne manier had geregeld, hebben we haar gevraagd om ons te helpen met het boeken van een reisje naar New York.

 

Bernadette is bij ons langs geweest om te inventariseren wat wij precies wilden zien en doen in New York. Zij had voor ons al wat keuzes in hotels gemaakt, zodat het voor ons een stuk makkelijker werd om te kiezen. Wij vonden het belangrijk dat wij in een hotel zaten met een centrale ligging en een goed ontbijt. Zo zijn wij uitgekomen op het Riu Plaza New York Times Square Hotel. Wat een goede keuze was dit! Prima kamers, moderne uitstraling en goed eten.

Zo veel te zien in New York...

The New York Explorerpass een handige must-have!

Bernadette heeft voor ons twee Explorer passen geregeld en tickets voor de musical Aladin. Dat laatste hoort echt bij een bezoek aan New York. Op Broadway spelen ontzettend veel musicals, dus voor ieder wat wils. 

 

Met de Explorer pass hebben we vijf bezienswaardigheden uitgezocht om te gaan doen. Erg handig om deze pas al van te voren geregeld te hebben. Met deze pas hoef je niet in de rij te staan om een ticket te kopen. Wij hebben gekozen voor Top of the Rock, een prachtig uitzicht vanaf 259 m over de hele stad.

We zijn naar Ground Zero en het bijbehorende museum geweest, een zeer indrukwekkende plek en we hebben een “hop on hop of bus tour” gedaan. De gidsen vertellen je veel over de historie van de stad. Ook een boottocht gemaakt langs Liberty Island, met een mooi uitzicht op het Vrijheidsbeeld en “Oud Amsterdam”.

Als laatste activiteit op de pas zijn we naar Radio City Music Hall geweest. Daar hebben we een rondleiding achter de schermen gehad en zelfs een echte “Rockette” ontmoet. Heb je tijd over? Dan is dit nog een erg leuke activiteit, ook als het weer wat tegen zit.

Met een Big Smile terug uit de Big Apple!

4 dagen genoten.

Verder hebben wel veel gewandeld. Erg indrukwekkend als je op Times Square staat, met de grote schermen vol reclame. Zelfs in het donker is het op deze plek licht. 

We hebben gefietst in Central Park, gewandeld over de Brooklyn Bridge en bekende highlights gezien zoals het Empire State Building, Chrysler Building en Grand Central Station.

 

Wij zijn 4 dagen in New York geweest en hebben in die dagen alles gedaan en gezien wat we graag wilden. Mede door de goede service van Bernadette kijken we er met een “Big Smile” op terug. Bedankt Bernadette, op naar de volgende vakantie!

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?