9"Een heerlijke strandvakantie en alles goed geregeld"
Home    >    Reisverhalen    >    Mallorca meivakantie met jonge kinderen

Familie D. uit Lelystad

Mallorca meivakantie met jonge kinderen

Verzorgd door: Contact Center

< Terug naar overzicht

We hebben een heerlijke zorgeloze strandvakantie op Mallorca gehad. Het zonnige weer daar hadden we geluk mee, de rest was gewoon heel goed geregeld. Het begon met een fijne vertrektijd na het middaguur waardoor we rustig op weg konden naar Schiphol. Online ingecheckt dus gelijk koffers inleveren, handbagagecontrole (wel druk) en enige tijd daarna vlogen we naar deze heerlijke bestemming. In de meivakantie is het eiland relatief rustig en niet snel te warm maar aangenaam als het zonnetje schijnt. Het water (zwembad en zee) kan nog wel behoorlijk fris zijn. Het hotel - Viva Mallorca Ca'n Picafort - is gekenmerkt door een schitterende groene binnentuin met diverse zwembaden. We hadden een fijne grote kamer met omheind tuinterras, voorzien van hangmat en ligbedden. Ook aan goede speelvoorzieningen voor de kinderen is gedacht. We verbleven op basis van halfpension dus geen zorgen om wat of waar gaan we eten, iedere avond was er een andere ruime keuze aan lekkere gerechten.

Hoe is het vervoer?

Huurauto een 'must'....

Het hotel ligt aan de noordoost kant van het eiland en heeft goede uitvalsmogelijkheden i.c.m. met een huurauto. Deze hadden we van tevoren gereserveerd met aflevering bij het hotel. Hiervoor werden we 's ochtends opgehaald om naar het Hertz kantoor 400m verderop te gaan, daar kregen we de auto mee. We hebben de auto gebruikt om iedere dag naar een ander strand te rijden, soms dichtbij soms ver weg. Dichtbij het hotel (5 minuten) is een heel lang zandstrand Playa de Muro, vanaf de parkeerplaats kom je er via een leuk wandelpad door een dennenbos. We hebben de auto ook gebruikt om door de slingerwegen van de bergketen ten noorden naar een schitterend afgelegen strand te gaan. Een andere dag reden we juist via binnenland naar het zuiden naar één van de schitterende 'exotische' baaien om er een heerlijke dag door te brengen. Kortom, met een huurauto zie je de mooiste plekjes op Mallorca.

Wat is er zoal te doen?

En toen een dag regen... tip: bezoek de grotten!

Na iedere dag mooi weer was er op de één-na-laatste dag regen voorspeld. De hele dag. Wij vonden het een uitgelezen kans om één van de vele grottencomplexen op het eiland te bezoeken. Je bent immers binnen en daar was het alsnog een aangename temperatuur. We reden naar de Cuevas de Arta welke bekend staan om zeer grote, hoge gallerijen en ligging direct aan kliffen van de kust. Iedere 20 minuten vertrekt er een groep onder leiding van een gids de grotten in en na de eerste lange tunnel wordt je direct verrast met entree in een enorme 'zaal' van zuilen. De tour door deze grotten zal je niet teleurstellen. Er zijn veel meer grotten te bezoeken op Mallorca, Cuevas de Arta is één van de toppers.  

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?