9"Dankzij Nicole en Anne is onze reis onvergetelijk geworden. Zij hebben ervoor gezorgd dat het een reis op maat werd. Door alle jaren heen wisten zij waar wij van hielden en wat voor eisen wij stelden aan onze vakantie. Een groot compliment hiervoor ! "
Home    >    Reisverhalen    >    Indonesie Sumatra en Bali beleven!

Familie Matthijsse uit Helmond/Stiphout

Indonesie Sumatra en Bali beleven!

Verzorgd door: Nicole en Anne

< Terug naar overzicht

Onze reis begon eigenlijk al met de voorbereiding bij Anne en Nicole van Travel Company.  Reisboeken halen, verslagen lezen  en  ’ puzzelstukjes’  maken van allerlei dingen die wij op onze vakantie wilden gaan doen, om er uiteindelijk een prachtige reis van te maken.

Omdat wij 25 jaar getrouwd waren wilden wij een bijzondere reis maken met onze 2 kinderen Lonne en Daan.  Een reis die ook zij zich nog lang zouden herinneren. En dat is gelukt, dat kan ik wel zeggen !

Sumatra hadden we gekozen om zijn prachtige natuur en omdat dat  één van de weinige plaatsen was, waar de Orang-Oetangs nog voorkwamen. We hebben geslapen op schitterende plekjes. Van zeer primitief tot luxere verblijven. Eerlijk gezegd beviel ons die primitieve lodges en de tentjes in de jungle het meeste. Je bent zó in de natuur….je doet s’ochtends je ogen open en hoort de rivier stromen en de aapjes en vogels roepen en kwetteren.

De jungletocht was ook een ervaring apart. Ik moet zeggen….het was best pittig, maar een tocht om nooit te vergeten ! Baden door de rivieren,  eten van verse ananas , ontmoetingen met de Orang-Oetangs, en slapen aan de rand van de rivier in een primitief tentje. Je zou het niet verwachten, maar de rangers hebben daar één van de lekkerste maaltijden voor ons gemaakt. Op een primitief houtvuurtje kookten ze een hele rijsttafel !

De volgende dag zijn we met aan elkaar geknoopte  binnenbanden de rivier stroomafwaarts gegaan. Een geweldige, indrukwekkende en avontuurlijke tocht, waarbij we ,  over soms stevige stroomversnellingen werden geloodst door onze gids.

Een andere prachtige ervaring was de ontmoeting met de olifanten. Tijdens hun dagelijkse badritueel mochten wij meekijken en ze zelfs wassen. Zo dichtbij deze gigantische beesten kom je anders nooit.

 

 

 

 

Betoverend Bali

Het tweede deel van onze vakantie was op Bali.

Omdat we ook hier weer van alles wilden meemaken, zouden we op drie verschillende plaatsen overnachten: in Ubud, Lovina en uiteindelijk Sanur. In elk plaatsje hebben we veel gezien en gedaan. Zo hadden we in Ubud een hele sportieve tocht gemaakt op een mountainbike. Dwars door de rijstvelden, downhill. Oh…wat is dát mooi zeg !! Zo mooi groen ! En je kon volop genieten, want het kostte je bijna geen inspanning.

Wat we ook niet wilden missen is het raften op de rivier, dwars door de natuur heen. Met een ontzettende grappige gids hotsten en klotsten we door de snel stromende rivier. In het begin was het best spannend, maar die gids had zoveel ervaring, dat we ons al snel veilig voelden en volop genoten van de schitterende natuur. Jammer dat er een eind aan kwam !

In Lovina waren we vroeg opgestaan om de dolfijnen te gaan spotten.  Dat overtrof onze verwachtingen. Tientallen dolfijnen doken voor en achter onze boot op. Het was een ervaring waarbij er hier en daar een traantje van emotie werd weggepinkt.

Uiteindelijk belandden we in Sanur waar onze zoon vlakbij nog is gaan surfen op de Balinese golven en waar wij nog een paar dagen tot rust konden komen van onze enerverende reis.

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?