9""
Home    >    Reisverhalen    >    Marokko, een andere wereld!

Familie Meulendijks uit Stiphout

Marokko, een andere wereld!

Verzorgd door: Nicole en Anne

< Terug naar overzicht

 

Onze vakantie begon al bij een overnachting in een hotel dichtbij Schiphol op de vooravond van ons vertrek. Wisten niet wat de verwachtingen waren, dus zijn als het ware blind hieraan begonnen. De reis was wel gepland met hotels en de auto, excursies en gidsen hebben wij zelf op de vakantie gedaan. Nou op maandag 25 september was het dan zover, van het hotel uit een transfer naar Schiphol en op naar Marokko. Hier dan ons reisavontuur.


De eerste week was een week van de koningssteden. Zijn begonnen in Casablanca, daarna Rabat, Meknes, Fes. Casablanca zijn wij niet van onder de indruk geraakt zoals wij dat zeggen, maar die andere wel, gewoon geweldig oftewel kei skon. Vooral Meknes en Fes met hun Medina's. Wij sliepen in Riads dat zijn van die huizen in steegjes met een grote binnentuin die super mooi waren en waar wij op onze wenken bediend werden. Net als in het sprookje Alladin.  Hebben van onze gidsen ook veel over Marokko geleerd. Natuurlijk ook souvenirs gekocht en een leuke hobby is dan natuurlijk zoveel mogelijk afdingen. Heerlijk gewoon, net een sport, nog net geen ruzie.
 

Op avontuur in de woestijn

 

Na een week van steden, lekker met de auto door Marokko gereisd richting de woestijn, nou dat was een belevenis die wij voor geen goud hadden willen missen. Wij sliepen in tenten, die roken een beetje muf, beetje zanderig maar ja dat hoort erbij en och je bent tenslotte in de woestijn. Onze kamelen stonden al voor ons klaar, twee ritten 's middags en 's morgens om de zon onder te zien gaan en op te zien komen, geweldig, geweldig, geweldig. Zijn wel hele grappige beesten, je moet lekker mee bewegen en dan komt het heus wel goed als je erop zit. Hebben ook een wandeling door de woestijn gemaakt met onze gids Youssef, op blote voeten wat ook heel apart was. Als je ons alleen had achter gelaten, waren we noooooit meer terug gekomen. Koud was het niet 's nachts, wat ons wel was verteld. De zonsopkomst was adembenemend, en dan die rust, echt om nog een keer te doen maar dan voor een paar dagen, een met de woestijn zijn, absoluut een avontuur om niet te vergeten.
 

Alsof je in de Fata Morgana van de Efteling bent


Hebben de woestijn achter ons gelaten en zijn via de Dadelvallei ook zeer een aanrader en een paar tussenstops aan de kust in het plaatsje Essaouira beland. Sliepen hier in de Medina, als wij dan ons hotel uitkwamen stond je meteen in de drukte van het plaatsje. Hier vindt je vele leuke straatjes/steegjes en souks, gezellig net alsof je in de Fata Morgana bent van de Efteling. Toeristisch maar niet op een vervelende manier. De haven is een mooi plaatje van de vele vissersbootjes, die elke dag hun lading hier achter laten. En dan het strand, heerlijk niet te druk,schoon, breed en lekker om langs te wandelen.

 

En toen, van de rust naar het drukke en hectische Marrakech, wouw dat was wel even slikken, maar ook dat hoort erbij en zeker een ervaring die wij niet hadden willen missen. Het beeld van het plein Djemaa El Fna is niet wat de meeste er van verwachten. Van oude ambachten, vuurvreters, acrobaten, dansers etc is bijna niets meer terug te vinden. Overdag is er nog wat spektakel, 's avonds is het een groot eethuis onderverdeeld in kraampjes, maar ondanks dat wel leuk om te zien. Het blijft een interessante plek die je zeker niet moet overslaan.

 

Het was een fantastische en interessante reis, heel divers van druk, rustig en natuur. Eten was perfect en de mensen super vriendelijk. Gaan ook zeker nog een keer terug, om wat wij nog niet gezien hebben te bezoeken.
 

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?