Madeira
50 + single reis - september 2018
Het vulkanische eiland Madeira, in de Atlantische Oceaan, heeft in september een heerlijke temperatuur van 23 - 25 graden.
We werden van het vliegveld opgehaald in comfortabele gele taxibusjes, die ons naar het zeer imposante Savoy Saccharum (suikerriet) Hotel reed. Het is één van de meest luxe hotels op Madeira. Gelegen aan de zuidkust, waar de meeste zon en minste regen van van het eiland is. Over de kamers kan ik alleen al een verhaal schrijven: een standaard kamer is 38 vierkante meter! Er zijn 2 buitenzwembaden met ruim zonneterras - waarvan 1 exclusief voor volwassenen , er zijn heerlijke ligbedden en handdoek service en een pool/snackbar. In het hotel is dus van alles aanwezig om je verblijf zo aangenaam zo aangenaam mogelijk te maken.
Buiten het hotel loop je in 5 minuten naar een klein haventje, met een paar restaurantjes zijn, waar je heerlijk vis kunt eten.
Samen met onze gastvrouw (de onvolprezen Wieke) , die ook meevloog vanaf Schiphol, hebben we goedverzorgde excursies gemaakt.
Met de gele taxibusjes werden we veel over het eiland rondgereden en werden we o.a. getrakteerd op een "echte carwash". Het water tuimelt rechtstreeks van een steile wand naar beneden op straat. Nadat de chauffeur alle ramen goed heeft dicht gedaan, rijdt hij langzaam onder de watermassa door. En voilà je auto is weer helemaal schoon.
Voor de echte wandelaar was er een excursie langs de "levadas" smalle bergpaden, die langs bergwanden gaan. Een lichte wandeling van ongeveer 9 km. In een rustig tempo werd gelopen en onderweg was er een lunch aanwezig.
Maar het hoogtepunt was zeker de tocht de oceaan op met een speciaal ontworpen boot om walvissen en dolfijnen (tuimelaars)te spotten. We voeren zeker 6 mijl uit de kust .Heel in de verte zagen we walvissen; maar dichtbij de boot grote hoeveelheden dolfijnen!
Dat was echt fantastisch om dolfijnen van zo vlakbij te bekijken.


Na afloop stond er een heerlijke paëlla op ons te wachten, die overspoeld werd met een glas wijn. We zijn ook nog naar een Madeira wijn proeverij geweest, maar geef mij maar de "poncha" een lokaal drankje van witte rum op basis van suikerriet (saccharum ) en honing met toevoeging van lokale vruchtensap.
Jolien
Deze reisverhalen vind je mogelijk ook interessant
Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?