10"Nergens ter wereld zo'n schoonheid, chaos & armoede bij elkaar"
Home    >    Reisverhalen    >    India, een fascinerende reis!

The Travel Company uit Nederland

India, een fascinerende reis!

Verzorgd door: You & Me

< Terug naar overzicht

Een bijzondere reiservaring...

Nergens ter wereld zo'n schoonheid, chaos & armoede bij elkaar. Prachtige mensen met een lieve lach ondanks het (over)leven in dit land.

Wij reisden in sneltreinvaart in 4 dagen van Delhi naar Jaipur en Agra, ook wel de Gouden Driehoek genoemd. De afstanden waren groot en waar je denkt in 4 uur te kunnen reizen van A naar B... houdt maar rekening met 6 uur.

Je weet nooit wanneer je in de file komt te staan in de drukke steden en dan niet een file zoals op de A1 met 4 banen, maar op drukke uren in Delhi sta je zo 20 banen kriskras door elkaar met motoren, riksja's, paard en wagens, bussen, auto's en noem maar op in de rij.
We begonnen onze reis rechtstreeks vanaf Schiphol en kwamen na 9 uur vliegen aan in deze immense stad van 29 miljoen inwoners.

Delhi is op te delen in twee stukken: een oud en een nieuw gedeelte. Old Delhi is een levendig district met een wirwar aan smalle straatjes. Hier stikt het van de mensen, scootertjes, koeien, riksja’s, goedkope guesthouses en kleurrijke winkeltjes. Daarnaast vind je hier talloze bezienswaardigheden zoals het Rode Fort, de beroemde Jama Mashid moskee en de Qutab Minar, een minaret van 73 meter hoog.

Het nieuwe gedeelte van Delhi is daarentegen bijna een oase van rust. Je hebt er ruim opgezette straten en groene parken, maar ook hier een hoop bijzondere gebouwen, bezienswaardigheden en genoeg te doen.

van de wonderschone witte Taj Mahal tot de overstekende koeien in wirwar van verkeer

Je komt ogen te kort in dit land!

Na een stadstour per bus en riksja door heftig Delhi, reizen we de volgende dag naar Agra. De geplande 4,5 uur hobbelen werden er wat meer, maar onderweg van alles te zien. Je komt ogen te kort in dit land!

We reizen door Noord India, waar ook de beroemde Taj Mahal staat. Je kent het van foto's, maar in het echt blijft het toch een indrukwekkende ervaring om dit grote wit marmeren bouwwerk te aanschouwen.

In 1631 begon de bouw van dit inmiddels op de UNESCO lijst van werelderfgoed staande monument, welke Mogolkeizer Mumtaj Shahjahan uit liefde voor zijn overleden vrouw bouwde. Het heeft 22 jaar geduurd voordat het af was,

maar dan heb je ook wat ;-)

Een wereld van verschil met het Agra Fort, welke we daarna bezochten. Ook indrukwekkend in zijn rood-bruine stenenbouw en voornamelijk ook de chaos er om heen van het verkeer en rondlopende  heilige koeien overal. 

Aan het einde van de middag, na de lunch, doen we een korte rondrit per paardenkoets (Tonga) door een deel van Agra.

Morgen vertrekken we naar Jaipur.

Per jeep naar het Amber Fort in Jaipur

Motoren en kamelen... Spijkerbroeken en tulbanden

De poort van het Amber Fort bevindt zich op de top van een heuvel circa tien kilometer buiten de stad Jaipur. Wij reizen er naar toe per jeep!

Het gehele fort was ooit de hoofdstad van de staat Jaipur. Het is een mooi complex van paleizen, tuinen en tempels, gebouwd over een periode van ongeveer twee eeuwen. 

Ieder jaar in maart op de feestdag Holi, het kleurenfestival, vormt een parade van beschilderde en versierde olifanten in Jaipur de aftrap. Wij bezochten India in november,

maar de olifanten rondom de stad zijn sowieso het hele jaar rond voorzien van kleurrijke verf op hun kop. Fantastisch om te zien.

 

India heeft ons verrast in al haar schoonheid en chaos. De vrouwen allemaal zo mooi gekleed in hun kleurrijke jurken en lieve lach.

De mannen van arm tot rijk ook allen voorzien van een lach... niet altijd voorzien van een evenmooi gebit, zo ondervonden wij tijdens de reis ;-)

Tandenborstels hebben we ook gezien in de vorm van een houtenstokje al gebruikend uit dezelfde 'vijver' van water. 

Het was kort, maar krachtig. India is een land dat je met eigen ogen moet beleven om daadwerkelijk te kunnen ervaren. Eigenlijk niet over te brengen in woorden.

Onze werkreis was natuurlijk veel te kort, normaliter is dit land in nog geen drie weken te beleven. En dan praten we alleen nog maar over Noord India.

In Zuid India (bijvoorbeeld strandbestemming Goa) is de beleving van het land alweer heel anders. 
Vraag ons naar de vele mogelijkheden om dit prachtig kleurrijke land te bezoeken.

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?