9"Kroatië is zeker voor herhaling vatbaar."
Home    >    Reisverhalen    >    Kroatië - Porec

familie de Bont uit Geertruidenberg

Kroatië - Porec

Verzorgd door: Manon Faes

< Terug naar overzicht

We kijken terug op een geweldige vakantie in Kroatië. Wat een schitterend land is dit.

 

Ons hotel Laguna Parc in Porec was erg goed! We hadden volpension maar zijn omdat het zo veelzijdig was en zo heerlijk, nergens meer uit eten geweest. Een heel uitgebreid buffet zowel als ontbijt, lunch als avondeten. Super!

Het hotel is ook erg schoon. We hadden een mooi balkon dat uitkeek op het zwembad en de zee. In het hotel is rose de hoofdkleur, een beetje jaren 80-90 maar dat stoorde ons niet. In het hotel was een pinautomaat en een wisselkantoor. De airco werkte ook goed, was wel nodig met temperaturen tussen de 35 en 40 graden.

 

We hadden daar veel contact met nog een Brabants stel die in het park verbleven. Zij waren ook erg tevreden over de parkhuisjes waar echter geen airco in zit. Zij vonden dit niet erg. Vanuit het hotel zijn we wel meerdere keren naar Porec geweest. Te voet is dit goed mogelijk langs het strand, ongeveer een half uur lopen. Maar dat hebben we toch maar 1 keer gedaan. Er is verder een heel goede verbinding mogelijk met een treintje. De opstapplaats daarvan is enkele honderden meters vanaf het hotel. Per persoon kost dat ongeveer 1,50 euro. Je kunt ook met de fietstaxi, dat is wel duurder natuurijk. In Porec was veel te doen. O.a. een kermis en veel marktkraampjes, zowel overdag als ’s avonds.

Kroatië is geweldig!

Wat een schitterend land!

De Nederlandse hostess van Tui heeft ons erg goed begeleid vanaf het vliegveld naar het hotel. De volgende dag kwam ze terug om ons uitgebreid te informeren over de vele excursies van Tui die allemaal vanuit het hotel gingen.

We zijn een dag naar de Plitvice meren geweest wat 4 uur bussen is, maar erg goed te doen. We hadden dan ook gezelschap van een ander stelletje. De Plitvice meren waren prachtig! Het was een lange dag maar de moeite waard. Op de terugweg zat er nog een diner bij de prijs inbegrepen.

 

Venetië

We zijn ook een dagje naar Venetië geweest. Dat was eveneens goed geregeld. Vanaf het hotel gingen  we per bus naar de haven van Porec waar een catamaran ons meenam naar Venetië. Op de boot konden we een lunch boeken in Venetië, een gondel en een taxiboot. Eenmaal in Venetië liepen we met een goede gids kort Venetié in. We kregen daar ook vrije tijd en werden begeleid naar het lunchadres. Dit lunchen werd veel aangeraden omdat Venetië erg duur zou zijn maar naar ons inziens valt dat wel mee. Je kunt er ook goed zo een broodje bestellen voor een normale prijs zonder bijkomende kosten. Maar ja, dat is achteraf. De lunch bestond overigens uit een pastamaaltijd met volop wijn en fris en een tiramisu als toetje. Prima hoor voor 20 euro. We hebben ook een taxiboot vanaf de beroemde gondelhaven bijgeboekt. Ook dat werd aangeraden omdat je dan niet helemaal hoeft terug te lopen naar de ligplaats van de catamaran. De taxiboot kostte 28 euro per persoon en voer door het hoofdkanaal van Venetië onder de bruggen door.  Ook dat vonden wij de moeite waard. In een gondel hebben we niet gezeten maar dan hadden we de straatjes van deze stad weer moeten missen.  De taxiboot zette ons af bij de catamaran. De terugreis duurde echter wat langer dan de heenreis omdat we noodweer hadden. De boot moest daarom langs de kustlijn van Italië, Slovenië en terug naar beneden langs de kustlijn van Istrië varen. Oversteken was niet te doen, gezien de woeste zee.

 

Excursie

We hebben nog een excursie naar Rovinje en Pula gedaan met daarbij een Istrische lunch in een klein dorpje. Erg leuk, met een typisch streekborreltje vooraf. Rovinje isprachtig, wat een prachtig stadje! Pula vonden wij wat minder maar ja, als je Rome hebt gezien vallen dit colosseum en de Romeinse invloeden in Pula een beetje tegen. Tui organiseert nog meer excursies door Kroatië.  

Lekker zonnen

Strand

Het strand bij het hotel is van beton en met een trapje moet je in de zee. Een beetje raar, geen golven en geen ruisend zeegeluid maar wel een adembenemende zonsondergang! Aan het ‘strand’ is dichtbij het hotel ook veel te doen, ook voor kinderen. Er is een erg gezellige beachbar:’ Luna’ waar je zowel overdag als in de avond heerlijk kunt zitten. Bijna elke avond was er live muziek. Aan het strand zijn veel ligbedden te huur met een rieten parasol. Er is ook een groenstrook waar deze staan. Wij hebben er geen gebruik van gemaakt omdat we liever aan het zwembad bij het hotel lagen.

 

Al met al een heerlijke week vakantie gehad! Kroatië is zeker voor herhaling vatbaar. Dan ook weer via Tui, alles is perfect geregeld!

Dankjewel Manon voor jouw hulp weer voor deze vakantie.

 

Groetjes en tot de volgende boeking! 

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?