8.5"Rondom het Gardameer is van alles te zien en te beleven."
Home    >    Reisverhalen    >    Gardameer

familie Faes uit Sirmione

Gardameer

Verzorgd door: Manon Faes

< Terug naar overzicht

Het Gardameer, een bij Nederlanders een gewilde vakantie bestemming. Het is dan ook wel een prachtige bestemming en voor ieder wat wils. Wij zijn in 2012 en in 2017 aan het Gardameer op vakantie geweest en het is ons beide keren zeer goed bevallen. Zeker met kinderen een ideale bestemming, omdat het pizza en pasta eten bij de meeste kinderen toch wel favoriet zijn.

 

Rondom het Gardameer zijn zeer veel mogelijkheden om te verblijven, waarbij de zuidkant favoriet is en dan met name de oostkant van Sirmione. Daar zul je ook de wat drukkere plaatsen vinden. Qua verblijf is de camping favoriet, maar uiteraard kun je ook een leuk hotel of appartement boeken.

Attractieparken

Uitstapjes in de omgeving

Rondom het Gardameer is van alles te zien en te beleven. Je hebt vast wel eens van de grote attractieparken zoals Gardaland, Movieland, Caneva etc. Wil je een hele dag vertier met attracties, geweldige glijbanen etc. is een bezoek aan zo'n park een must.

Daarnaast natuurlijk de diverse plaatsjes met heerlijke boulevard om te slenteren, winkelstraatjes, terrassen en restaurants. Voor ieder wat wils. Ik zou wel voor de vakantie afspreken hoe veel ijsjes er gegeten mogen worden, want minimaal 1 ijsje zal er wel gegeten worden. Het heerlijkste ijs in meer dan 50 smaken roept je de vitrine in........

 

Denk aan badplaatsen zoals Lasize, Garda en Bardolino, of het schiereiland Sirmione. Een prachtige plek met rondom water, oude ruïnes en verder heerlijke straatjes om rond te slenteren en een drankje te bestellen.

Aan de westkant van het eiland vind je de grotere plaats Desenzano, leuk voor een dagje shoppen, of rij naar Salò. Dat vinden wij een erg leuke plek om eind van de middag naar toe te rijden, wat winkeltjes te kijken en dan aan het water lekker te eten met uitzicht over het meer. Dat is pas vakantie!

Malcesine

Leuke tips Gardameer

Wij hebben een halve dag een bootje gehuurd en dat was ( zeker voor de meiden) wel echt een hoogtepunt van de vakantie. Over het meer, of langs de kust varen, soms wat harder en soms even stil liggen en een heerlijke duik nemen in het prachtige heldere water. En nee, er zitten geen enge vissen, kwallen en haaien in het meer. Wil je wat actievers doen, is een uitstapje naar Malcesine zeker een aanrader. Buiten dat Malcesine een erg leuke plaats is, aan het water, kun je er ook met de kabelbaan naar boven, naar de Monte Baldo. Vanaf boven heb je een schitterend uitzicht over het meer en je kunt er diverse wandelingen maken. Van 1,5 uur tot een hele dag. Hier is het gehalte bergschoenen en wandelstokken ineens een stuk hoger, dan beneden aan het water.....

Maar ook weer zeker de moeite waard en als tip, zorg dat je er op tijd bent, want het is een gewilde bestemming en om 10.00 uur sta je al een uur in de rij.

 

Wil je een keer naar de markt, is de markt van Desenzano een aanrader. Dit is een van de grootste en hier zul je dan ook alle kramen tegen komen, die je op andere markten ook ziet. Ook hier geldt weer, vertrek op tijd, wanneer je een prima parkeerplaats wilt en niet té ver wilt lopen. ( hou je 's middags nog genoeg tijd over voor een duik in het meer of in het zwembad)

 

Kortom, echt van alles te doen en te zien. Te veel om op te noemen eigenlijk. Gewoon een super leuke bestemming om een zomer naar toe te gaan!

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?