10"Een aanrader voor de vakantieganger die houdt van een avontuurlijke reis in een prachtige natuur"
Home    >    Reisverhalen    >    Fawaka, welkom in Suriname!

Judith en Mieke (reis voor ZRA verkiezing 2014)

Fawaka, welkom in Suriname!

Verzorgd door: You & Me

< Terug naar overzicht

Wat is Suriname een geweldige bestemming! Een aanrader voor de vakantieganger die houdt van een avontuurlijke reis in een prachtige natuur, welke je kunt verlengen op de mooie stranden van Curaçao, welke op slechts 2 uur vliegen zijn te bereiken!

 

Om je een indruk te geven over dit prachtige land, bekijk dan ons filmpje: 

 

 

 

Suriname is…

– fietsen over de plantage
– varen op de rivier
– genieten in de jungle
– gastvrije bevolking

 

 

 

Betoverend mooi en ongerept regenwoud

Betoverend mooi en ongerept regenwoud, kolkende rivieren, prachtige watervallen en een ongekende flora en fauna, maar ook prachtige mangrovebossen, uitgestrekte savannen en schilderachtige rivierstrandjes. Dat is kortweg kenmerkend voor een reis in Suriname. Het is niet alleen de natuur, maar ook de mengelmoes van tal van culturen, de bijzondere stad Paramaribo en de historische overblijfselen van het koloniale verleden, wat je reis in Suriname zo bijzonder maakt.

 

De hoofdstad Paramaribo, gelegen in Zuid-Amerika, maar met een Caribische sfeer. Twee derde van de gastvrije Surinaamse bevolking woont in of rondom Paramaribo, waar fraaie bouwwerken en typische houten koloniale huizen te bewonderen zijn, net als Fort Zeelandia en het onafhankelijkheidsplein. Deze, op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatste stad, herbergt vele musea, bezienswaardigheden, gezellige winkelstraten en ’s avonds is het gezellig op de terrassen in de buurt van de Suriname-rivier. 

Vanuit Parimaribo zijn diverse tours te maken

Vanuit de stad zijn diverse tours te maken van 1 of meerdere dagen. Denk hierbij aan een fietstocht over de plantages bij Commewijne . Bij plantage Peperpot zie je de 2 plantagewoningen, de koffieloods uit 1808 en de cacaofabriek, waar de productie tot 1996 werd voortgezet. Als je gelukt hebt, spot je tijdens het fietsen apen, reuzenhagendissen en bijzondere vogels.

Of wat dacht je van een boottocht over de rivier bij zonsondergang, op zoek naar dolfijnen die rondom de boot zwemmen?

Wil je graag schildpadden hun eieren zien leggen ’s nachts? Ook dat kan in Suriname!

 

Nog meer avontuur? Vlieg dan voor een aantal dagen naar Jungle Lodge Palumeu en bezoek daar een indianendorp in het hart van het Amazone regenwoud . Wat is er mooier dan na een nacht te slapen in het tropisch regenwoud, wakker te worden van het geluid van brulapen en vogels, bij het aanbreken van een nieuwe dag. Je kunt hier wandelen, dwars door het regenwoud, naar de top van de berg waar je inspanning wordt beloond met een adembenemend uitzicht over de rivier en boomtoppen van het zuidelijk deel van Suriname.

 

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?