""
Home    >    Reisverhalen    >    'Backpacken in Mexico

Marcel Gerits & Yvette Deirkauf uit Gilze

'Backpacken in Mexico

Verzorgd door: Manon Faes

< Terug naar overzicht

Net als bij een aantal van onze eerdere reizen hebben we naar alle tevredenheid alleen een ticket en
een huurauto geregeld via The Travelcompany.

 

De precieze invulling van de reis bepalen we ter plekke na natuurlijk wel een beetje idee te hebben opgevat voor we vertrekken. Middels Booking.com regelen we terplekke onze overnachtingen en dat gaat heel goed, bij alle accommodaties was de Wifi goed genoeg om te internetten. Natuurlijk kom je soms op bijzondere overnachtingsplekken, maar afwisseling vinden wij juist leuk!

korte impressie van de eerste dagen

Na een (functionele) overnachting in Cancún starten we op het geweldige Holbox. Een mooi eilandje (met redelijk veel toeristen) waar de wegen van wit zand zijn alsook de stranden. Hier rijden alleen golfkarretjes en fietsen rond, dit geeft een leuke sfeer. Veel kleurrijke muurschilderingen, wat je op veel plekken in Yucatán trouwens ziet. Prima om het alledaagse Europese leven achter je te laten en je onder te dompelen in de reissfeer. Hier hebben we ontmoetingen met onder andere hangmatten in de zee, cocktails, cerveza, verse ceviche, een soort Mexicaanse McTaco, flamingo’s en walvishaaien (moet je wel even voor op de boot).


Na Holbox rijden we naar het niet-toeristische Rio Lagartos, daar op de lagune een mooi boottochtje gemaakt en diverse vogels gespot. Daarna met de auto zelf nog even naar Las Colorados om de echte roze zoutvlaktes te zien.

 

Door naar Valladolid om vanuit daar ’s ochtends vroeg Chichén Itzá te bezoeken voordat alle bussen met andere toeristen aankomen. We zijn onder de indruk van deze, voor ons eerste,
Mayastad. Na dit bezoek verkoeling gezocht in 2 cenotes. Wat geweldig is dat, zwemmen in super lder, zoet water in een soort grot.

nog even relaxen

We sluiten af aan de kust in Xpu Ha op een Glamping-resort. Helaas wordt de kust geteisterd door zeewier waardoor het minder mooi is dan het zou kunnen zijn. Hier ook in wat mooie cenotes
gezwommen, in Akamul schildpadden gezien tijdens een snorkeltoertje vanaf het strand en natuurlijk de Mayastad Tulum aan zee bezocht.


Al met al hebben we een super reis gehad; veel indrukwekkende cultuur, mooie natuur, lekker eten en drinken en geen nare dingen meegemaakt.

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Ik ga akkoord met de privacy policy.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?