8"Winters Lapland met mijn gezin"
Home    >    Reisverhalen    >    Lapland in de winter!

Petra van Aken uit Ravenstein

Lapland in de winter!

Verzorgd door: Daphny en Petra

< Terug naar overzicht

In januari 2019 heb ik met mijn gezin een geweldige vakantie gehad in winters Lapland. We vlogen naar Kuusamo waar we in een mooi chalet Maston Aitio verbleven in de gezellige plaats Ruka. 

De chalets liggen op circa een half uur lopen, via een mooi besneeuwd bospad, naar het centrum van Ruka. Hier vind je enkele barretjes en restaurants, 2 supermarkten en is er de skipiste.

Je kunt natuurlijk ook per taxi naar Ruka, taxi's zijn er genoeg en de kosten ervan vallen mee. Maar er gaat ook een skibus, elke 2 uur.

Het landschap was omgevormd tot een winters sneeuwsprookje!! 

 

Activiteiten

We hebben erg leuke activiteiten ondernomen. Zo zijn we met een sneeuwscooter door de bossen gereden, prachtige tocht ook. Een sneeuwscootersafari is een onvergetelijk avontuur door een adembenemend sneeuwlandschap. Je manoeuvreert door besneeuwde bossen en over witte vlaktes die worden afgewisseld met bevroren meren en rivieren. Een sneeuwscooter deel je in principe met z’n tweeën. Tijdens de tocht kun je wisselen, zodat je allebei kunt rijden. 

En we zijn met een slede naar het Noorderlicht wezen kijken, ook een bijzondere ervaring. Het hoogtepunt vonden wij zelf de huskysafari. Nadat we eerst een goede uitleg hadden gekregen, gingen we met onze husky's voor onze slede door de bossen, over mooie besneeuwde paden. Helemaal geweldig. 

 

Als je drie of meer excursies boekt, kun je de volledige uitrusting, dus thermo overall, thermo laarzen, thermo handschoenen  de hele week houden. Ideaal ook.

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?