9""
Home    >    Reisverhalen    >    Winters avontuur in the middle of nowhere

Fanny Schrauwen uit Achtmaal

Winters avontuur in the middle of nowhere

Verzorgd door: Sandra Verschuuren – Krijnen

< Terug naar overzicht

Na een speurtocht op het internet en in brochures, kwam ik na aanraden van een vriendin, in contact met Sandra. Zij heeft ons perfect geholpen bij het uitzoeken van ons winters avontuur. Op ons verlanglijstje stonden het rijden met een huskyslee, een tochtje maken met rendieren en kans om het noorderlicht te zien. Sandra heeft ons een aantal mooie reizen gemaild en onze voorpret begon al bij het kiezen. De keuze viel op Salla in Fins Lapland, waar we een week lang een bungalow met open haard en sauna ter beschikking hadden en een vol activiteitenprogramma.

Op naar sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw

Enkele dagen voor vertrek bij Sandra alle reispapieren opgehaald en doorgenomen. Met nog wat extra tips voor een goede vakantie en iets lekkers voor onderweg, kon de reis beginnen. Zondagochtend heel vroeg vanuit Schiphol vertrokken naar Kuusamo in Finland, waar we direct vanuit het vliegtuig in de sneeuw stapten. De rest van de week hebben we heel wat meters sneeuw gezien. Gelukkig zette de bus ons af voor de bungalow, dat bespaarde ons heel veel gesjouw met de koffers. Wat een service!

Mooie uitzichten, kampvuren en dieren

Ons activiteitenprogramma bestond uit een rendierentocht, zowel overdag als ’s avonds, sneeuwscooter rijden, husky sleeën en twee avonden op noorderlichtjacht. Een keer met een slee achter de sneeuwscooter en de andere avond op sneeuwschoenen. Helaas tijdens deze activiteiten het noorderlicht niet kunnen spotten, maar we werden toch beloond later op de avond toen het helder weer werd. De rendieren en husky’s mochten we zelf besturen, wat het avontuur alleen maar groter maakte.

 

Tijdens alle activiteiten was er een stop bij een kampvuur, wat door de gidsen ter plekke werd aangestoken. Even genieten van iets lekkers, de mooie uitzichten en tijd om wat foto’s te maken. In the middle of nowhere is de slogan van Salla en dat hebben we echt zo ervaren. Een rustige omgeving, met voldoende mogelijkheden voor activiteiten die goed verzorgd zijn. En voor de kou hoef je niet bang te zijn, want je krijgt een warme thermo-overall, schoenen en wanten te leen of nog een extra dekentje (lees: rendiervel) toegestopt. Mocht het ook op je ‘bucketlist’ staan, dan gewoon gaan!

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?