10"slapen onder een glazen dak is echt fantastisch!"
Home    >    Reisverhalen    >    Winter Wonderland Fins Lapland

Mieke - Gerard - Erik - Judith uit Anna Paulowna & 't Zand

Winter Wonderland Fins Lapland

Verzorgd door: You & Me

< Terug naar overzicht

Begin maart 2018 reizen we af per vliegtuig naar het hoge Noorden. Fins Lapland om precies te zijn!

Airport Kuusamo zien we vanuit de lucht liggen in het immens witte landschap na 3 uur vliegen vanaf Schiphol. We kunnen niet wachten om de huurauto op te halen en door dit witte land te mogen rijden.... maar zijn de wegen dan eigenlijk echt wel begaanbaar? Gaan we niet slippen zonder winterbanden? Is een VW golf wel voldoende?.... Na de koffers van de band te hebben gehaald bevinden we ons naar de autoverhuurder. De jongeman wist meteen om welke auto het ging, want we waren de enige, de rest van de mensen verliet de luchthaven per georganiseerde bustransfer zoals wij het eigenlijk ook altijd voor onze klanten reserveren, echter wilden we nu zelf eens iets anders ervaren. Daarbij zouden we heel wat kilometers gaan afleggen komende 4 dagen aangezien we als werkreis toch zo veel mogelijk wintersport plaatsen in Lapland wilden verkennen en terugvliegen vanaf een noordelijkere airport (Kittila).

Om een lange intro toch nu af te sluiten: we vonden onze knalrode bolide inclusief spikes in de banden en reden het winterse wonderland in!

once in a lifetime

Noorderlicht vanuit je bed!

Op naar onze eerste overnachting in de sneeuw, de plaats Ruka waar ons eigen glazen huis de deur geopend had. Een tweepersoons bungalow voorzien van glazen deur, wanden & dak met daaronder een heerlijk luxe bed en klein keukentje. De badkamer ontbrak uiteraard ook niet en gelukkig hadden ze hier wel wat prefab-wandjes zonder glas geplaatst ;-)  Door een speciaal systeem wordt de sneeuw constant van het dak afgehouden, anders heb je natuurlijk geen uitzicht naar de sterrenhemel en bij geluk het al bekende en gewilde Noorderlicht. We zullen jullie meteen uit de droom helpen... wij hebben deze niet gezien. Het is natuurlijk geen vast gegeven en er is geen beste reistijd. Het dient gewoon een heldere hemel te zijn, zonder wolken en in onze 3 avonden te Lapland was deze ons niet gegeven. Maar niet getreurd, we hebben een hele goede reden om terug te komen!  En eerlijkheid gebied te zeggen: ook zonder Noorderlicht is dit een fantastische ervaring en prachtige reis om nooit te vergeten.

eigenlijk moet je gewoon alles doen!

Sneeuwscooter, Husky, Rendieren, Tennisrackets onder je voeten....

In het kader van 'nu we er toch zijn' hebben we dan ook meteen de meeste excursies maar uitgeprobeerd. Het kost wat... maar dan heb je ook wat!

De tocht per sneeuwscooter vonden wij het mooist. Zo gaaf om door het witte uitgestrekte onaangetaste landschap te rijden en te genieten uren lang. Het is maar goed dat je met z'n tweetjes een sneeuwscooter deelt, want zo kun je ombeurten rijden en achterop zitten. Tijdens het rijden heb je ook tijd genoeg om te genieten hoor, terwijl je de scootmobiel in de juiste banen weet te leiden, maar even zonder sturen ongestoord om je heen kijken is toch ook wel erg aangenaam!

Dan de sneeuwscootertocht in de avonduren... dan gaat het er even heel anders aan toe. In plaats van de relaxte 20km per uur overdag, race je 's avonds tot 70km per uur in het aardedonker over de bevroren meren van Fins Lapland, op zoek naar het Noorderlicht.

Mocht dit je iets te avontuurlijk lijken, dan kunnen we je ook van harte aanbevelen in het donker de sneeuwschoen wandeling te doen. Een soort tennisrackets onder je voeten gebonden en lopen maar, de berg op, de berg af en ondertussen genieten van dikke lagen sneeuw op de bomen, het gelach en gestuntel zo nu en dan, want ja stel je even voor het is donker en koud en jij loopt voorzien van hoofdlampje een berg op met maat scheepschuit. 

Veel te veel om te vertellen nog, de rendieren die prachtig staan in de sneeuw, de slede tochten, het gezellige centrum van de wintersport Levi waar we de laatste 2 nachten verbleven, de stilte in Yllas en Akaslompolo, de verlichte skipiste, het lekkere eten van sushi tot rendiervlees.

Hetgeen me van de husky honden voornamelijk is bij gebleven is dat ze veel gele sneeuw maken... deze foto zullen we jullie besparen, maar voel je vrij om deze even bij ons op te vragen als je nieuwsgierig bent... 

Samen met je vakantiewensen naar email: you.me@travelcompany.nl

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?