"Sri Lanka is een schitterend land met vriendelijke, behulpzame mensen, mooie natuur en een boeiende geschiedenis"
Home    >    Reisverhalen    >    Sri Lanka

Gaby en Koen uit Dongen

Sri Lanka

Verzorgd door: Gerry Trommelen

< Terug naar overzicht

Na goed advies van onze travel agent hebben wij een prachtige reis naar Sri Lanka geboekt. Vanaf dat moment keken we met veel plezier uit naar de datum dat we zouden vertrekken. 6 september 2017 vertrokken we vanuit Brussel en via Dubai kwamen we aan in Colombo. Daar werden we vriendelijk ontvangen door onze gids met een prachtige bloemenkrans. Vanaf dat moment keken wij onze ogen uit. Sri Lanka is een schitterend land met vriendelijke, behulpzame mensen, mooie natuur en een boeiende geschiedenis.

 

 

 

 

Er is veel Nederlandse geschiedenis te zien, denk aan forten, vuurtorens en gebouwen, gebouwd door de VOC

Religie is belangrijk in Sri Lanka en dat laat zich op vele manieren zien. In hoofdlijnen: in het noorden de Hindoes, in het midden het Boeddhisme en in het zuiden Katholieken. Overal zie je de religies terug komen zoals koeien op straat, tempels en andere gebouwen die met het geloof te maken hebben. 

 

Daarnaast is er veel Nederlandse geschiedenis te zien. Denk hierbij aan forten, vuurtorens en gebouwen, gebouwd door de VOC. Ook zijn we met de boot naar Delft Island geweest, hier loopt een kolonie Nederlandse paarden die door de VOC vanuit Nederland naar Sri Lanka vervoerd zijn. Tijdens de reis hebben we onder andere een olifanten weeshuis bezocht, koningsstad Anuradhapura, een jeep safari in National Park Wilpattu: een prachtig park waar met veel respect voor de natuur, jeep safari's worden gedaan en nog vele andere dingen bezocht.

een geweldig land waar we graag nog eens naar toe willen

Aan het eind van de rondreis hebben we nog een paar dagen aan het strand in het zuiden doorgebracht. Vanuit hier hebben we een dagtrip naar Galle gedaan met het openbaar vervoer, een erg interessante trip met de bus waar ze het niet zo nauw nemen met de veiligheid: kleven, inhalen in bochten, afsnijden en toeteren als iemand niet snel genoeg aan de kant gaat. Erg bijzonder om ook deze kant te ervaren.

 

Al met al een geweldig land waar we graag nog eens naar toe willen om nog veel meer van het land te zien. 

 

Groetjes Gaby en Koen

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Ik ga akkoord met de privacy policy.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?