8"De lokale bus is ons weer prima bevallen!"
Home    >    Reisverhalen    >    Na zomeren op Malta!

Anneke & Marco uit Schagen

Na zomeren op Malta!

Verzorgd door: You & Me

< Terug naar overzicht

Toen en nu.... jeetje er is wel het een en ander veranderd in 30 jaar tijd.
Ons hotel toen, St Julians Bay Hotel is er nog wel met het zwembad voor in de de baai. Nu een ander hotel ook goed bevallen:
Uitzicht vanaf het balkon Fantastisch. Kamer netjes, maar niet super luxe, maar dat paste wel bij een drie sterren hotel. 
Dakterras, netjes, goede ligbedden, lekker hoor zo'n zwembad met die temperaturen en ook lekker een terras bar aanwezig voor wat drinken en eten.

Qua eten en drinken hebben we weer verschillende restaurantjes bezocht. Echter we hadden een stamkroeg, The Black Sheep, waar ze, overigens ook bij andere tentjes, ieder dag happy hour hadden met twee cocktails voor de prijs van een.

Dus daar hebben we er maar een paar van geproeft, eentje was zo lekker dat we als we gegeten hadden nog even bij hen langs gingen voor het toetje, Espresso Martini, de obers kenden ons inmiddels, dus hoefden ze niet meer te vragen.
Hele leuke tent met leuke jonge gasten als bediening. Zeker een aanrader!

Veel gedaan deze week en we hebben aan het einde van de week een heerlijk dagje strand genomen op Melieha Beach. 

We zijn niet naar Gozo en Comino geweest, daar was de tijd tekort voor...

We hebben alles met de lokale bussen gedaan

Wat weer betreft, ZON, en hoge temperaturen, eigenlijk te warm om veel te doen, maar toch iedere dag op pad geweest omdat we toch het een en ander wilde zien.
We zijn eerst naar St Julians geweest, veel nieuwbouw en zoals al gezegd ons oude hotel bekeken. Over het algemeen wordt er veel gebouwd. Overal waar je kijkt zie je wel torenkranen staan in deze badplaats.

In tegenstelling tot de mooie oude stad Valletta.
Een dagje Valletta, blijft een prachtige stad met zijn steile straatjes, ontdekt dat je met de ferry naar Sliema kan varen. Zeer praktisch als je snel van de ene naar de andere kant wilt, in 7 minuten over.

Hebben we ook nog een keer op een avond gedaan om in Valletta te eten. Scheelt wel dan met de bus.
We hebben alles met de bus gedaan, met een bus kaart voor 7 dagen (€ 21,00 p/p) kan je in en uitstappen waar en wanneer je maar wil.

Soms wel erg druk in de bussen. Maar je kon ook kiezen om nog een bus te wachten (net als 30 jaar terug) en dan de volgende te nemen die minder druk was.
Ook nog een naar Mdina geweest, prachtig stadje met met een mooie Cathedraal, weinig veranderd in de stad, wel buiten de muren in het meer aangekleed dan toen.
Marsaxlokk, het visserdorp ook nog even bezocht, alleen niet tijdens de vismarkt.

Ze waren wel een boot aan het lossen met hele mooie grote vissen en ook zwaardvissen lagen al in de vrachtwagen. Leuk om weer te zien, ook de gekleurde bootjes.

Ta Qali craftcentre met alle oude barakken van het voormalige vliegveld waar alle handwerkbedrijfjes inzaten zijn bijna allemaal weg en er wordt een volledig nieuw dorp gebouwd met steun van de Europese Unie.

Ook nog bij Mdina Glass geweest, maar daar is niet veel veranderd.

absolute aanrader!

Veel cultuur, mooie plaatsen, geschiedenis en zon

Oh ja, we hebben iedere keer geprobeerd een andere busroute te kiezen zodat we toch weer langs anders plekken kwamen. En wat ook het makkelijkst was met de bus is eerst naar Valletta

en van daaruit de bus nemen naar waar je heen wil, want overstappen onderweg is wel wat lastiger en vaak ook lang wachten op aansluiting. De bus is ons dus ook nu weer prima bevallen!

 

Zoals jullie zien hebben we ons dus wel vermaakt die 7 dagen, want de achtste dag om 04.00 uur je bed uit moeten is dan wel een tegenvaller.
Wij hebben het nu wel weer gezien, maar voor iemand die niet op het eiland geweest is en veel van cultuur, mooie plaatsen, geschiedenis en zon houd is het een absolute aanrader.
Op naar de volgende trip!

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?