"De rust en stilte die je hier boven in de bergen en de kleine dorpjes ervaart is geweldig."
Home    >    Reisverhalen    >    La Gomera, het wandelparadijs

Herman Steeman uit Terschelling

La Gomera, het wandelparadijs

Verzorgd door:

< Terug naar overzicht

Toen wij zo rond 2002 voor het eerst naar La Gomera gingen hadden wij nooit gedacht daar anno nu nog steeds een aantal weken te verblijven. Het eiland ademt nog steeds een beetje de hippiesfeer van weleer. We gingen en gaan er nog steeds heen die als je daar bent over je komt. Aangezien wij thuis op ons eiland Terschelling ook veel wandelen, was het logisch gevolg dat we daar ook de bergen in gingen om te wandelen. De rust en stilte die je hier boven in de bergen en de kleine dorpjes ervaart is geweldig. De eerste jaren gingen we wandelen in een groep met begeleiding van de kundige gidsen van de firma “Timah”, maar na verloop van een paar jaar hebben we ook ons eigen routes gevonden. Maar ondanks dat maken we nog steeds wel eens een wandeling met een gids. Maak in ieder geval een wandeling door het “Parque nacional de Garajonay”, maar zorg wel voor goede wandelschoenen (we hebben wel eens mensen gezien die op slippers mee wilden). 

prachtige vergezichten in de bergen, de vogels, de walvissen, dolfijnen en de met vuurpotten zwaaiende hippie’s

.. meer te doen dan alleen maar wandelen

Natuurlijk is er meer te doen dan alleen maar wandelen. Aan te bevelen is een boottochtje waarbij je dolfijnen, walvissen en nog veel meer kunt zien. Wij hebben zelfs al eens een vliegende vis gezien. Je maakt hier ook gemakkelijk contact met andere vakantiegangers. Iedereen is hier voor dezelfde dingen. Als je, zoals ik, graag fotografeert is er op La Gomera ook veel te zien. Zo zijn er de prachtige vergezichten in de bergen, de vogels, de walvissen, dolfijnen en de met vuurpotten zwaaiende hippie’s (wat in het donker prachtige plaatjes oplevert. Wat eten en drinken betreft kun je hier te kust en te keur, want er is een grote verscheidenheid aan restaurantjes en drinkgelegenheden. Een goede maaltijd is er al voor €5,00 tot €15,00 en ook het biertje is hier goed betaalbaar. 

Ga het een keer proberen!

...een wat langere reis om er te komen, maar dan heb je ook wat!

Om op La Gomera te komen vergt een iets omslachtiger reis: Je vliegt naar Tenerife, waarna je na aankomst vervoer moet hebben naar de haven waar de boot naar La Gomera vertrekt. Na aankomst in de haven van San Sebastian op La Gomera reis je verder naar je eindbestemming op het eiland. Voor ons is dat Valle Gran Rey aan de westkust van het eiland en dat duurt ongeveer anderhalf uur. Het is dus een wat langere reis om er te komen, maar dan heb je ook wat!! Voor ons is de reis natuurlijk nog wat langer, want die begint met de boottocht van Terschelling naar Harlingen.Maar wij hebben het er graag voor over. Er zijn verder natuurlijk nog veel andere plekken met accomodaties, die ook zeer de moeite waard zijn. In de kleine dorpjes is het handig om een huurauto te hebben om je te verplaatsen. Maar je kunt ook een auto voor 1 dag huren om het eiland te verkennen.

Als dit verhaal je aanspreekt, zou ik zeggen: “Ga het een keer proberen!!”

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Ik ga akkoord met de privacy policy.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?