"We hebben van elk moment genoten!"
Home    >    Reisverhalen    >    Kerst in Fins Lapland!

Familie Schilder uit 't Zand

Kerst in Fins Lapland!

Verzorgd door: You & Me

< Terug naar overzicht

Wij hebben echt een fantastische vakantie gehad!! Na een tussenstop in Kittila doorgevlogen naar Kuusamo en hier werd keurig op ons gewacht door de plaatselijke reisleiding.

Op 5 meter van ons verblijf afgezet, en dit was tevens de ophaalplaats voor onze excursies, dus ideaal!

En wat voor een verblijf hadden we!! Een echte Finse houten blokhut, zeer ruim met alles er op en er aan, waaronder zo'n grote spekstenen open haard, een sauna, de kerstboom die al 
voor ons klaar stond, een berghok met sleetjes en open haard hout etc). 


De eerste dag zijn we naar Kuusamo geweest met de bus. Het was echter "Christmas Eve" en dan ligt alles in de middag al stil. Dit is namelijk het belangrijkste feestmoment voor de Finnen. Dus met een taxi terug naar Ruka. Net op tijd terug om daar de mis bij te wonen, die om 14.00 uur werd gehouden op de skipiste. Heel Ruka loopt hier voor uit, alle toeristen en de plaatselijke bevolking gaan naar deze buitenmis. Heel bijzonder om mee te maken!!

 

 

En als toetje ook nog het Noorderlicht gezien.

De sneeuwscootersafari, echt prachtig! En de huskytour zowaar nog mooier!

Maandag stond de sneeuwscooter-safari op het programma. Keurig op tijd opgehaald, goede uitrusting gekregen (overall, handschoenen, snowboots, balaclava, helm; alles was voorradig). En toen op pad. Wat een belevenis!!
Een prachtige tocht gemaakt door de Finse bossen, het was heel helder deze dag dus prachtig uitzicht, halverwege worstjes braden in een tipi-tent en daarna weer terug naar Ruka. Echt prachtig!!


De volgende dag was zo waar nog mooier! Toen stond namelijk de husky-tocht op het programma. Wederom prachtig weer, wel koud (-25 graden) maar daar hebben we eigenlijk helemaal geen erg in gehad. De blaffende honden stonden al klaar, te popelen om aan de 30 km tocht te beginnen. Bij de eerste stap die ze mogen zetten, zijn zegelijk stil en genieten ze volop.

Zo ook wij!! Echt van elke seconde genoten!! Ook hier een tussenstop met warme Glögi en heerlijke soep en daarna werd de prachtige tocht vervolgd.

Echt een aanrader!!

Als toetje toe hebben we deze avond een glimp van het Noorderlicht mogen zien! 

 

 

Dit hadden we nooit willen missen!

Donderdag zijn we naar de rendierfarm geweest. Eerst een klein rondje met de slee, daarna de rendieren voeren en bij een warm kampvuur (met Glögi en worst) kregen we uitleg over het reilen en zeilen van het bedrijf. Een beetje toeristisch gebeuren maar ja, de rendieren horen er dan ook gewoon echt wel bij!

's Avonds een sneeuwschoenwandeling gemaakt. We werden met de bus uit de bewoonde wereld gebracht en midden in het bos een prachtige wandeling gemaakt. Helaas was het deze avond te bewolkt om het Noorderlicht te zien. 

 

De dagen dat we geen excursies hadden hebben we ons ook prima vermaakt. Wandelen in deze mooie witte wereld was echt geen straf en ook in onze blokhut was het zo fantastisch!

Kortom: echt van elk moment genoten, een super belevenis die wij nooit hadden willen missen!! 

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?