"De streek voor een heerlijke zonvakantie waar veel te ontdekken valt."
Home    >    Reisverhalen    >    Algarve, voor ieder wat wils

Sandra Verschuuren, fotoreis met vakblad Travelution uit Zundert

Algarve, voor ieder wat wils

Verzorgd door: Sandra Verschuuren – Krijnen

< Terug naar overzicht

De Algarve, de zonnige streek in het zuiden van Portugal moet je gezien hebben.

Voor een strandvakantie kan je terecht in de diverse kustplaatsjes. Er is keus genoeg voor alle strandliefhebbers: of je nu van langgerekte zandstranden houdt of van intieme baaitjes tussen de rotsen.

Houd je van levendigheid, kies dan voor één van de badplaatsen in het westen van de Algarve.

Een boottocht maken is hier een must: vanaf het water zie je de imposante rotskust op z'n best. Herken jij er ook een olifant in? Als je geluk hebt kan je dan ook nog dolfijnen spotten. Ga je met een kleinere boot dan kan je dichter bij de kust en zelfs in de grotten komen.

 

 

 

 

Ontdek de authentieke Algarve

In het oosten van de Algarve tref je het authentieke Portugal. Nog niet overspoeld door het massatoerisme zie je hier dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, mooie stranden en het prachtige natuurpark Ria Formosa. Tip: neem een speedboot of de ferry naar één van de eilandjes en geniet van een heerlijke lunch met natuurlijk vis. Verser dan hier kan je het niet krijgen!

 

Naast genieten van de zon kan je ook sportief bezig zijn. Wandelen langs de kust, kajakken op zee, paardrijden, een jeepsafari, fietsen en golfen zijn enkele activiteiten die je hier kan ondernemen.

 

Een tocht naar het achterland is zeker aan te raden. Rijdend door het bergachtige landschap ruik je de kruiden en specerijen en zie je een diversiteit aan vruchten in de bomen. Met een jeeptour krijg je een uitgebreide uitleg van de gids over deze omgeving en kom je meer te weten over wat er groeit en bloeit.

 

Vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan de stad Faro. De oude binnenstad bevindt zich binnen de stadsmuren, die nog deels intact zijn. Bekijk hier kerkjes, typische Portugese huizen met tegeltjes, de haven, diverse winkels en plof neer op één van de vele gezellige terrasjes.

Geniet van de Portugese keuken

De keuken tenslotte is overheerlijk, van stoofpotjes tot de beroemde kip piri-piri, van verse vis tot zoete lekkernijen. Bij een foodtour in één van de steden kan je veel proeven en kom je meer te weten over de gastronomie van de Algarve. Een aanrader voor wie van lekker eten en drinken houdt!

 

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Onze privacyverklaring is van toepassing.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?