10"Wij hebben het licht gezien!"
Home    >    Reisverhalen    >    Een biertje drinken onder het noorderlicht

Fam. Jacobs uit Etten-Leur

Een biertje drinken onder het noorderlicht

Verzorgd door:

< Terug naar overzicht

De reis naar het noorderlicht in Tromsø begon voor ons al weken voor aanvang van de vakantie. Een gezellig eerste kennismaking met het reisgezelschap in het sfeervolle kantoor van The Travel Company Reisburo Etten-Leur zorgde ervoor dat de vakantiestemming er al goed in zat bij iedereen. Ruim van tevoren werden voor ons alle tickets en excursies geboekt, stoelen in het vliegtuig werden gereserveerd en er werd rekening gehouden met onze persoonlijke wensen. In de vroege ochtend van 29 januari vertrokken we uiteindelijk gezamenlijk richting Noorwegen. Weinig oponthoud op de luchthaven en een comfortabele vlucht zorgden ervoor dat iedereen een paar uur later fris en fit in Tromsø aankwam.

Zie wat anderen niet zien.

Heel veel parate kennis!

Eenmaal ingecheckt, uitgerust en opgefrist bij de hotelkamer maakten we ons op voor een gezamenlijke stadswandeling. We werden rondgeleid langs de highlights van het compacte centrum van Tromsø. Hoewel we zeker niet de enige toeristen waren die naar het hoge noorden waren afgereisd, hadden we wel een streepje voor op de meeste andere reizigers. Onze gids Bert van The Travel Company had namelijk behoorlijk wat parate kennis over deze stad en pas dan merk je dat je heel veel dingen ziet die anderen niet zien. Leuke weetjes, gezellige bars, bijzondere aanzichten werden ons getoond zodat binnen no-time iedereen zich wegwijs kon maken in deze bijzondere stad.

 

Na de stadswandeling in Tromsø kreeg iedereen de ruimte om zelf op pad te gaan. We hebben die avond ontzettend lekker gegeten bij een mooi ingericht Italiaans restaurant genaamd Casa Inferno. De daarop volgende dagen stonden vooral in het teken van excursies die voor iederen anders waren gereserveerd. Zo kwamen we steeds in gezelschap met andere mensen uit de groep en hadden we tegelijkertijd het gevoel gewoon ons eigen plan te kunnen trekken.

Een adembenemende afsluiting!

Waanzinnige excursies!

De excursies die we deden waren uitdagend maar zeker niet gevaarlijk. Als eerst gingen we 4 uur bootvissen in een fjord en al schommelend op het water in de ruige sneeuwstorm vingen we uiteindelijk een paar flinke kabeljauwen. In de avond stond een noorderlicht excursie op de planning in hetzelfde basecamp als waar men ooit de commercial heeft opgenomen voor een Nederlandse biergigant. Dit was een lange, goedverzorgde avond met hapjes en drankjes en we konden ons van tijd tot tijd even opwaren in de sfeervolle tenten. De volgende dag maakten we een husky sleetocht wat echt een bijzondere ervaring was. Later die dag bezochten we ook het Tromsø museum.

 

De volgende dag stond een actieve 'snowshoe' wandeltocht op het programma die ons leidde langs de mooiste aanzichten op het fjord en de stad. We kregen onze dagen goed gevuld, en het het actieve programma wisselde zich af met bezoekjes aan leuke bars en restaurants. De kracht van onze reisleiding van The Travel Company was dat zij zich enerzijds 'onzichtbaar' opstelden maar anderzijds altijd paraat stond voor vragen en overleg. Nadat we de op een na laatste dag een hele gave sneeuwscooter tocht hebben gemaakt van maar liefst 6 uur kwam in de avond uiteindelijk de allermooiste verrassing, de noorderlicht-chase die ons met een bus naar de meest adembenemende aanzichten op het 'Aurora borealis' bracht. We hadden onwijs veel geluk met de open lucht en de hoge concentractie actieve deeltjes in de lucht, hierdoor zagen we de hele avond onophoudelijk het noorderlicht. Moe maar voldaan sloten we uiteindelijk deze reis af met een biertje in een klein kroegje en genoten we van de karaoke taferelen die zich voor onze neus afspeelde.

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Ik ga akkoord met de privacy policy.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?