8"Hong Kong is fantastisch!!!!"
Home    >    Reisverhalen    >    Hong Kong

Fam Vermunt uit Nijkerk

Hong Kong

Verzorgd door: Reisbureau Leusden

< Terug naar overzicht

Hong Kong is een fantastische stad! Hong Kong biedt een unieke mix van Chinese en westerse cultuur. Het straatleven is druk met goed eten en ongelofelijk goed winkelen. Maar dat is niet het enige wat Hong Kong te bieden heeft. Op bijna elke hoek van de straat wordt je verrast met een bezienswaardigheid zoals bijvoorbeeld Man Mo Tempel op Hong Kong island. Tian Tan Buddha is letterlijk een grote bezienswaardigheid van Hong Kong. Dit is een 34 meter hoog bronzen Boeddhabeeld bovenop een bergtop dat tot het klooster van Po Lin behoort, een belangrijk boeddhistisch centrum in Hong Kong. De Boeddha zit op een grote lotusbloem aan het einde van een lange trap, waarvan het ontwerp geïnspireerd is door de Tempel van de Hemel in Beijing. Om de bergtop te bereiken kun je de Ngong Ping Skyrail nemen, een 5,7 kilometer lange kabelbaan met gondels.

A must see!

Victoria Peak

De bekendste attractie van Hong Kong en een must see is.....Victoria Peak! Victoria Peak is het hoogst gelegen punt van Hong Kong Island en geeft een schitterend uitzicht op het schiereiland Kowloon, de haven en op Hong Kong Island met de indrukwekkende skyline. Om Victoria Peak te bezoeken, neem je de Peak Tram omhoog. Deze antiek uitziende tram wordt aan kabels de berg op getrokken, tot het hoogste punt van 396 meter hoogte. De Peak Tram rijdt hier al sinds 1888 gaat elke 10 tot 15 minuten.

Geweldig!

Lichtshow Victoria Harbour

Elke avond om 20.00 uur wordt Victoria Harbour opgesierd door een lichtshow; ‘A Symphony of Lights’. Tientallen gebouwen aan beide kanten van de haven, Kowloon en Hongkong Island, doen mee. Het is volgens Guiness World Records de grootste permanente lichtshow ter wereld. En het is nog helemaal gratis ook!  Tijd: dagelijks om 20.00 uur. De show duurt ongeveer 13 minuten.

Geïnteresseerd?

Wil je zelf ook zo’n mooie reis maken?

Ik ga akkoord met de privacy policy.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?