Home    >    Actueel    >    Winters avontuur in Fins Lapland
Let op: dit is een gearchiveerd item!

Archief

Winters avontuur in Fins Lapland

Een bijzondere wintervakantie met Buro Scanbrit - Geplaatst op 10 september 2018

< Terug naar overzicht

Voor skiën, langlaufen en avontuurlijke winterse activiteiten is Fins Lapland dé ideale bestemming. Buro Scanbrit biedt complete Winter Adventures aan, inclusief bijzondere activiteiten zoals een huskysafari of een sneeuwscootertocht.

 

Een wintervakantie naar Fins Lapland is een heel bijzondere ervaring! In de witte wereld boven de poolcirkel ontdek je de activiteiten die het noorden van Scandinavië zo bijzonder maken. Behalve de bekende wintersporten als skiën, snowboarden en langlaufen is er nog veel meer te ondernemen. Tochten met een honden- of rendierslee, sneeuwscootertochten, sneeuwschoenwandelingen en ijsvissen, om maar wat te noemen. Aangezien de sauna een belangrijk deel is van de Finse cultuur is in veel accommodaties een sauna te vinden. Finland is in alle opzichten een topbestemming voor een complete wintervakantie.

 

 

Een hele bijzondere ervaring!

Ontdek het noorderlicht

Ga op zoek naar het magische noorderlicht, een unieke show van de natuur! Tijdens een excursie word je naar de beste plek gebracht om het te zien, weg van het licht van de bewoonde wereld. Tijdens de excursie probeert u, onder leiding van een gids, een glimp van dit natuurverschijnsel op te vangen. In Fins Lapland gebeurt dit in veel gevallen per sneeuwscooter. Maar het kan bijvoorbeeld ook tijdens een sneeuwschoenwandeling. Neem voor de mooiste foto’s een statief mee!

 

Ga op huskysafari

 

De ultieme winterbelevenis is toch wel een tocht met enthousiaste husky’s. De honden doen niets liever dan rennen, en midden in de winterse natuur hoor je alleen maar de slede die over de sneeuw glijdt en het gehijg van de honden. Een bezoek aan een huskyboerderij is een geweldige ervaring. De honden staan je blaffend en vrolijk kwispelend op te wachten. Met z’n vijven of zessen worden ze voor een slee gespannen om je door het stille, witte landschap te loodsen. Het is mogelijk om ook zelf de slee te ‘besturen’.

 

 

Onvergetelijk avontuur door een adembenemend sneeuwlandschap

Adrenaline tijdens een sneeuw-scootersafari

Een sneeuwscootersafari is een onvergetelijk avontuur door een adembenemend sneeuwlandschap. Je manoeuvreert door besneeuwde bossen en over witte vlaktes die worden afgewisseld met bevroren meren en rivieren. Een sneeuwscooter deel je in principe met z’n tweeën. Tijdens de tocht kun je wisselen, zodat je allebei kunt rijden. Voor de tocht krijg je een volledige uitrusting, zoals een thermopak, helm, handschoenen en laarzen.

 

Ontdek de Sami-cultuur tijdens een rendiersafari

 

Rendieren zijn onlosmakelijk verbonden met de oorspronkelijke bewoners van Lapland, de Sami. De Sami zijn zeer gastvrij. Ze ontvangen je dan ook hartelijk op hun rendierboerderij. Onder het genot van een warm drankje, vaak in een tipi, vertellen zij over het leven in Lapland. Maak daarna een tochtje in een rendierslee met lekkere warme dekens om je heen.

Een complete winterweek aan het meer van Inari

Winter Adventure Inari

8-daagse wintervakantie inclusief vlucht, hotel en zes excursies.


Prijs: vanaf € 1773 p.p. (bij 2 personen).
Aanbieding: € 100 korting per boeking bij boeking vóór 1 oktober 2018.

 

Highlights:

  • Een nieuw wilderness hotel
  • Een complete winterweek aan het meer van Inari
  • Optioneel een nacht in de Aurora Cabin


Vanuit een sfeervol hotel op een unieke plek onderneem je dagelijks winterse activiteiten. Je maakt een sneeuwscootertocht naar de rendierboerderij, gaat de omgeving verkennen op de langlaufski's en op zoek naar de Arctische dieren op de sneeuwschoenen. Een huskysafari mag ook niet ontbreken tijdens deze week. 's Avonds kan je de hemel afspeuren naar het noorderlicht vanuit de optioneel bij te boeken Aurora Cabin.

 

Programma, vertrek- en prijsinformatie (PDF)

 

Husky-, sneeuwscootersafari en rendierboerderij

Winter Adventure Posio

8-daagse wintervakantie inclusief vlucht, hotel en vijf excursies.


Prijs: vanaf € 1235 p.p. (bij 4 personen).


Highlights:

  • Wildernishotel exclusief bij Buro Scanbrit
  • Inclusief wandeling Korouoma kloof naar ijswaterval
  • Husky-, sneeuwscootersafari en rendierboerderij

 

Tussen de duizend meren, in het oosten van Lapland, is het verborgen landschap van Posio. Aan de voet van het Riisitunturi National Park is de thuisbasis van deze actieve week. Vanuit het wildernishotel, dat alleen door Buro Scanbrit wordt aangeboden, verken je dagelijks een nieuw gebied op de sneeuwscooter, per huskyslee of op sneeuwschoenen. Je bezoekt onder andere een ijswaterval in de Korouoma kloof en een rendierboerderij. En wil je gaan skiën, naast het hotel is een skipiste en vertrekken de langlaufloipes.

 

Programma, vertrek- en prijsinformatie (PDF)

 

Geïnteresseerd in dit item?

Ik ga akkoord met de privacy policy.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?