Home    >    Actueel    >    Tel Aviv, bruisende stad in Israël
Let op: dit is een gearchiveerd item!

Archief

Tel Aviv, bruisende stad in Israël

Toerisme in Tel Aviv - Geplaatst op 20 mei 2019

< Terug naar overzicht

Tel Aviv een zonnige stad waar van alles te beleven valt. Na een stedentrip in Tel Aviv keer je met een brede glimlach terug!

 

Tel Aviv was de eerste stad die in Israël werd gebouwd en wordt ook wel ‘de stad die nooit stilstaat’ genoemd. Geheel terecht, want deze dynamische stad is het culturele en economische hart van het land. Tel Aviv telt dan ook heel wat interessante musea en heeft een bruisend uitgaansleven.


Ook voor natuurliefhebbers is er vanalles te beleven in Tel Aviv. Je kunt de tuin bij Abu Kabir, de Botanische Tuinen nabij de universiteit of het Ha'Yarkon Park bezoeken. Daarnaast kan je ook wandelen over de oude begraafplaats op Trempeldor Street. In Tel Aviv vind je niet alleen heel wat bezienswaardigheden, het weer is er ook voortreffelijk. Langs de veertien kilometer lange kustlijn geniet je er zorgeloos van strand, zon en een mild mediterraans klimaat. 

 

 

Bezoek Old Jaffa

Ontdek Tel Aviv per fiets!

Bezoek ook Old Jaffa, Old Jaffa is de oude haven van Tel Aviv. In de loop der jaren is de stad flink gerenoveerd, je vindt er knusse steegjes met wat winkeltjes en een aantal restaurantjes. Old Jaffa ligt aan het water waardoor je mooie uitzichten hebt en op het strand bevinden zich leuke moderne beachclubs.

 

Ontdek Tel Aviv per fiets! Je denkt er misschien niet meteen aan maar Tel Aviv is de perfecte stad om door te fietsen. Met name langs de kust vind je een kilometers lange boulevard waarop zowel gelopen als gefietst kan worden. De straten in de stad zelf en in Old Jaffa zijn niet heel erg geschikt om in te fietsen vanwege het drukke verkeer, maar de paden langs de zee zijn des te meer geschikt om over te fietsen. Dus mocht je tijd hebben dan is dit zeker de moeite waard om te doen.

 

 

 

 

Reisinformatie

Combineer met Jeruzalem

Wil je je bezoek aan Tel Aviv verder uitbreiden en meer van Israël zien, dan zou je Jeruzalem kunnen toevoegen aan je reis. Deze stad is compleet anders dan Tel Aviv en eenmaal lopend door Jeruzalem is het soms moeilijk voor te stellen dat zo'n hippe stad en een hele ouderwetse stad in één land liggen. Jeruzalem ademt cultuur en de mengelmoes van geloven is hier overal voelbaar. Een bijzondere ervaring om hier rond te lopen.

 

De beste reistijd om naar Tel Aviv te gaan is van maart t/m mei of september t/m eind oktober. Het is in deze maanden niet té heet en er valt dan weinig regen.

 

Geïnteresseerd? Neem contact op met jouw reisadviseur.

 

Naar het contactformulier!

 

 

 

Geïnteresseerd in dit item?

Ik ga akkoord met de privacy policy.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?