Home    >    Actueel    >    Suriname verkennen
Let op: dit is een gearchiveerd item!

Archief

Suriname verkennen

Latin Travel - Geplaatst op 10 februari 2020

< Terug naar overzicht

Een reis door Suriname kan niet anders dan gemoedelijk zijn. Haar vriendelijke inwoners - van Europese, Afrikaanse, Indische, Chinese en Indonesische afkomst - ontvangen reizigers met open armen. En met trots laten ze het land zien. 

 

Bevolkingsgroepen in harmonie samen

Er zijn maar weinig landen waar zoveel verschillende bevolkingsgroepen in harmonie samenleven. Ieder van hen met een eigen taal, gewoonten en religie. Dit maakt Suriname tot een kleurrijk geheel en een perfect land voor de avontuurlijke reiziger. Een reis door Suriname begint bij Paramaribo. In deze multiculturele hoofdstad staan Nederlandse koloniale gebouwen, moskeeën en synagogen in vrede naast elkaar.

De flora en fauna is ongekend

Ben je in Suriname dan moet je de natuur in. De flora en fauna is ongekend. In de binnenlanden vind je overweldigend mooie watervallen. Je ziet papegaaien, apen, luiaards en zoveel meer. Suriname is het land waar je eens in je leven móet zijn geweest! Het makkelijkst te bereiken natuurgebied vanuit Paramaribo is het honderd kilometer verderop liggende Brownsberg. Bovenop de Brownsberg kijk je uit op het 6000 hectare grote natuurpark waar een enorm stuwmeer in gedrapeerd ligt. Verder naar het zuiden vind je de dichtbegroeide jungle Boven Suriname, waarin de gelijknamige modderige rivier langs afgelegen marrondorpjes kronkelt. In een uitgeholde boomstam maak je een safari naar de vriendelijke junglebewoners en vaar je naar rivierdelen en watervallen om te zwemmen.

 

Schildpadden in het Galibi natuurreservaat

Het grootste meer in Suriname is Bigi-Pan. Elk jaar strijken hier miljoenen vogels neer om aan de noordelijke winter te ontsnappen. In een houten huisje midden op het water spot je de prachtige watervogels en, met een beetje geluk, zelf alligators en miereneters.

 

Het Galibi natuurreservaat heeft een oppervlakte van 4000 hectare en ligt aan de noordkust van Suriname. Deze regio staat bekend als één van de belangrijkste legstranden voor zeeschildpadden in het West-Atlantische gebied. Er zijn hier grote populaties van lederschildpadden. De schildpadden die wel 2 meter groot kunnen worden en vaak tienduizenden kilometers hebben gezwommen, begraven hier hun eieren in het zand. Andere soorten schildpadden die je in het Galibi natuurreservaat vindt, zijn de soepschildpadden (Surinaams: krapei), de warana en de karet.

Rondreis Suriname

Lees hoe een rondreis door Suriname ook jouw hart stelen kan.

 

"Op de luchthaven van warm Suriname worden we opgehaald door Don, de eigenaar van camping Palulu. Op een 15 minuten afstand van de luchthaven ligt Camping Palulu; een verborgen paradijsje verscholen in de jungle. Eigenaar Don is een zeer enthousiaste Surinamer die trots is op zijn domein. Een prachtige plek onder de sterren hemel waar je slaapt in een koepeltentje op een matras. Alle geluiden van de jungle maken dat je er heerlijk kunt slapen... "

 

Lees verder: rondreis Suriname [PDF]

 

Geïnteresseerd?

Neem voor meer informatie of boekingen contact op met jouw reisadviseur.

 

Naar het contactformulier!

 

 

 

 

 

Geïnteresseerd in dit item?

Ik ga akkoord met de privacy policy.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?