Home    >    Actueel    >    Stedentrip Riga - Letland

Actueel

Stedentrip Riga - Letland

Een prachtige sprookjesachtige stad - Geplaatst op 11 februari 2019

< Terug naar overzicht

De Letse hoofdstad Riga is misschien niet de meest bekende hoofdstad van Europa, maar steeds meer toeristen brengen een bezoek aan deze prachtige sprookjesachtige stad. De Middeleeuwse bezienswaardigheden, geplaveide straatjes en pastelkleurige panden vormen het decor. Vooral de gotische Dom van Riga is dankzij de gebrandschilderde ramen indrukwekkend. Maar ook de art-nouveau panden geven de stad zijn sfeervolle uiterlijk.
 

Te voet of per fiets ontdekken

Een van de leukste dingen aan Riga is dat je deze stad te voet of per fiets kunt ontdekken. Openbaar vervoer heb je niet nodig. Het mooiste gedeelte van de stad is Old Town, het historische deel met de mooiste oude gebouwen en kerken. Maar bezoek ook het beroemde Vrijheidsmonument en de Nationale Opera van Letland met haar mooie tuin en kanaal, Dom van Riga, het Jugendstil/Art Nouveau district, de wijken Kipsala en Kalnciema met haar mooie gerenoveerde houten huizen en het Victory Park.

 

Verrassend leuk: Food Tour

Maak op verrassende leuke manier kennis met de markthallen van Riga door een Food Tour te boeken. Vijf enorme hallen die tijdens de oorlog dienst deden als Zeppelinhallen zijn nu omgetoverd tot de plek waar de dagelijkse boodschappen worden gedaan door de Letten. Tijdens de Food tour ontdek je de Letse keuken en maak je kennis met typische lokale producten. Je verkent onder begeleiding van een lokale gids de sfeervolle Centrale Markt en proeft verschillende lokale producten en hapjes, tevens krijg je handige culinaire tips voor de rest van je citytrip.... wij hebben al 1 tip voor je: “Restaurant Riits”.

Interesse?

Enthousiast geworden? Vraag een offerte aan bij jouw reisagent!

 

Naar het contactformulier!

Geïnteresseerd in dit item?

Ik ga akkoord met de privacy policy.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?