Home    >    Actueel    >    Spanje wacht op jou

Actueel

Spanje wacht op jou

Verkeersbureau Spanje - Geplaatst op 25 mei 2020

< Terug naar overzicht

“Spanje wacht op jou”, dat is de boodschap die het Spaanse verkeersbureau stuurt, waarin de wens van het land om iedereen, zodra het weer kan, te mogen verwelkomen.

 

Spain Will Wait: https://youtu.be/Ey3rZyjo1f4

 

Helaas hebben wij op de vraag of we deze zomer gewoon kunnen gaan genieten van de Sangria en de heerlijke Spaanse tapas nog geen antwoord, maar wij kunnen wel wat tapas recepten met jullie delen zodat we de Spaanse sferen in huis kunnen halen. De zon laat zich volop zien momenteel dus een avondje tapas op je eigen balkon of terras met een Spaans muziekje laat je hopelijk een beetje wegdromen naar het moment dat we echt weer op de Spaanse terrassen kunnen zitten.

Voor 6 personen

Patatas bravas

Patatas bravas (voor 6 personen):

– 600 g aardappelen
– 2 teentjes knoflook
– 2 tl paprikapoeder
– 1 halve tl chilipoeder

 

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
– Was de aardappelen goed en snijd ze in partjes.
– Pers de knoflook in een kommetje en voeg hier het paprikapoeder, het chilipoeder, een flinke scheut olijfolie en een snuf zout aan toe.
– Meng de partjes aardappel goed door het oliemengsel en verdeel de partjes vervolgens over de bakplaat.
– Bak de partjes in zo’n 30 minuten goudbruin.
– Serveer eventueel met wat homemade aioli.

Voor 6 personen

Knoflookgarnalen (gambas al ajillo)

Knoflookgarnalen (gambas al ajillo) (voor 6 personen):
– 4 teentjes knoflook
– 1 halve rode peper
– 1 handje verse peterselie
– 500 g gepelde garnalen

 

Bereiding:
– Pers de knoflook, snijd de rode peper in plakjes en hak de peterselie fijn.
– Verhit een flinke laag olie in een pan en voeg hier de knoflook en de rode peper aan toe.
– Voeg na 2 minuten ook de garnalen toe en bak ze zo’n 5 minuten mee.
– Schep de garnalen uit de pan, leg ze op een bord en maak af met een snuf zout en de peterselie.

Voor 6 personen

Groene pepertjes

Groene pepertjes (pimientos de padrón) (voor 6 personen):
– 400 g pimientos de padrón (Spaanse groene pepers)
– 1 flinke snuf zeezout

 

Bereiding:
– Verhit de olijfolie in een koekenpan en leg de pimientos de padrón hierin.

– Bak ze zo’n 5 minuten op middelhoog vuur, terwijl je ze regelmatig omschept.
– Schep de pepers uit de pan en serveer ze met een flinke snuf zeezout.

Voor 6 personen

Spaanse tortilla met chorizo

Spaanse tortilla met chorizo (voor 6 personen):
– 3 kruimige aardappels
– 2 bosuitjes
– 1 teentje knoflook
– 1 hand verse peterselie
– 150 g chorizo
– 6 eieren

 

Bereiding:
– Schil en was de aardappels en snijd deze in dunne plakjes.
– Snijd de bosuitjes in ringen en de knoflook fijn en de peterselie fijn. Verwijder het velletje van de chorizo en snijd hem verder in blokjes.
– Bak de chorizo samen met de knoflook zo’n 3 minuten in een droge koekenpan.
– Voeg vervolgens de aardappel en de bosui toe en bak dit zo’n 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
– Klop ondertussen de eieren samen met de peterselie los. Breng op smaak met peper en zout.
– Giet de eieren uit over de pan en dek af met een deksel. Zet het vuur laag en bak de tortilla in 10 minuten gaar.

Voor 6 personen

Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus (albondigas) (voor 6 personen):
– 1 halve ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 hand verse peterselie
– 250 g rundergehakt
– 2 tl paprikapoeder
– 1 ei
– 300 g passata

 

Bereiding:
– Snijd de ui, de knoflook en de peterselie fijn.
– Meng het gehakt met de ui, de knoflook, 3/4 van de peterselie, het paprikapoeder en het ei. Breng op smaak met een flinke snuf peper en zout en kneed goed door elkaar.
– Vorm met je handen kleine balletjes van het gehaktmengsel.
– Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in zo’n 5 minuten rondom bruin.
– Voeg de passata toe aan de gehaktballetjes en laat dit afgedekt nog zo’n 15 minuten op laag vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
– Serveer met de rest van de peterselie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geïnteresseerd in dit item?

Ik ga akkoord met de privacy policy.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?