Home    >    Actueel    >    Sevilla stad van de maand Maart
Let op: dit is een gearchiveerd item!

Archief

Sevilla stad van de maand Maart

de Jong Intra Vakanties - Geplaatst op 9 maart 2020

< Terug naar overzicht

Midden in een overwegend armoedige streek ligt Sevilla als een oase van weelde. Die rijkdom wordt vormgegeven door de talrijke monumenten en musea die de stad in Zuidwest Spanje sieren.

Sevilla, één van de Spaanse steden die op je bucketlist moet staan!

 

Ga naar Plaza de España, bekend door de Wereldtentoonstelling in 1929 met zijn beeltenissen van alle Spaanse provincies gemaakt met Azulejos, keramieken siertegels. Bezoek het Koninklijke paleis Alcázar, dat één van de beste voorbeelden van Mudéjar-architectuur toont. En bezichtig de Kathedraal die gebouwd is met het idee: 'Laat ons een kerk bouwen zo groot, dat zij die hem aanschouwen ons voor gek verklaren.'

Gezellig om te winkelen

In Sevilla kom je tijd te kort om te winkelen vanwege de vele winkels in de diverse wijken. In de wijken Los Remedios, Triana en de oude binnenstad zijn de meeste winkels gevestigd. Elke wijk heeft zijn eigen charme. Een leuk weetje is dat veel lokale bewoners afspreken bij 'La Campana', gevestigd in de winkelstraat Calle Sierpes in het centrum. La Campana staat bekend om de goede koffie en is tevens een banketbakker.

 

Let op; in Sevilla is er sprake van siësta. Over het algemeen zijn de winkels van 13:30 uur tot 16:30 uur gesloten. In de avonduren is het juist gezellig om te winkelen vanwege de drukte in de stad.

Ook voor kinderen genoeg te beleven

Ook voor kinderen heeft Sevilla genoeg te bieden. Naast het bezichtigen van de stad, zijn er voldoende attractieparken waar de kinderen zich kunnen vermaken. Onder andere het attractiepark Isla Mágica dat uit 7 thema's bestaat omtrent de 16e eeuw van de Spaanse geschiedenis. Naast het park is het waterpark Aqua Mágica. Hier dien je een apart kaartje voor te kopen. Of bezoek La Reserva del Castillo de las Guardas. Kinderen zullen hun ogen uitkijken. In het park leven meer dan 1000 dieren. Er kan voor worden gekozen om met eigen auto het 10km circuit te rijden of mee te gaan met een treintje. Verder kun je er karten, kanoën en zijn er zwembaden aanwezig met een speelpark waar de kleine kinderen zich kunnen vermaken. Een absolute aanrader voor het hele gezin.

Hotel Exe Sevilla Macarena ****

Sfeervol hotel in Andalusische stijl ingericht tegenover de Macarena-basiliek.

 

Vertrek in juni, vanaf €280,- inclusief vluchten

Op basis logies, 4 dagen/3 nachten

Hotel H10 Corregidor ***

Prettig hotel met een rustige maar goede ligging ten opzichte van de bezienswaardigheden. Na een drukke dag kunt u bijkomen met een drankje in de sfeervolle patio van het hotel.


Vertrek in juni, vanaf €249,-, inclusief vluchten

Op basis van logies, 4 dagen/3 nachten

Hotel H10 Casa de la Plata ****

Recentelijk geopend hotel met een geweldige locatie naast Plaza del Salvador. Ingericht in typisch Andalusische stijl met veel keramiek en prachtige meubels.


Vertrek in juni, vanaf €314,- inclusief vluchten

Op basis van logies en ontbijt, 4 dagen/3 nachten

 

 

 

 

 

Tip! 

Boek een fietstocht bij met een Nederlandstalige gids en kom op een sportieve wijze alles te weten over deze prachtige stad.

 

Geïnteresseerd?

Neem contact op met jouw reisagent, voor meer informatie en boekingen.

 

Naar het contactformulier

 

 

 

 

 

Geïnteresseerd in dit item?

Ik ga akkoord met de privacy policy.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?