Home    >    Actueel    >    Ontdek de Nationale Parken van Amerika
Let op: dit is een gearchiveerd item!

Archief

Ontdek de Nationale Parken van Amerika

Met video en top 3 - Geplaatst op 23 april 2020

< Terug naar overzicht

De overweldigende natuur van de Verenigde Staten komt het beste tot zijn recht in de ruim 50 nationale parken die het land rijk is. Elk park is in vele opzichten uniek. We nemen je graag mee naar het extreme landschap vol gletsjers, imposante vulkanen, klaterende watervallen en spuitende geisers tot zinderende zoutmeren, loerende alligators en grillige canyons.

 

“National Parks Adventure” Trailer ( link opent op youtube.com )

Top 3 Nationale parken van West Amerika

1. Yellowstone National Park

Yellowstone National Park is het eerste en grootste nationale park van Amerika. Het park ligt op een hotspot; een plek waar de aardkorst heel dun is. Dit zorgt voor honderden warmwaterbronnen en ontelbare geisers. De meest bekende geiser is Old Faithful. Elk half uur spuit deze geiser een straal van 30 meter in de lucht! De echte bezienswaardigheid van Yellowstone is toch wel de grootste vulkaankrater van de wereld; de Yellowstonecaldera. Yellowstone is een van de grootste geothermische gebieden. Het is een toevluchtsoord voor veel wildlife, zoals grizzlyberen, bizons en wolven. Dat maakt dit park tot een echte ‘must do’ voor jong en oud!

 

2. Bryce Canyon National Park

Laat je in Bryce Canyon National Park verrassen door de meest prachtige rotsformaties. De steenpilaren, de zogenaamde ‘hoodoos’, variëren in kleur van roze, oranje tot warm rood. Vooral tegen zonsondergang of vlak na zonsopkomst zijn de kleuren van de hoodoos schitterend om te zien. Een leuke tip is om een wandeling door de vallei te maken tussen de hoodoos door, omdat je telkens een andere perspectief op deze formaties krijgt. Zomers rijdt een gratis shuttlebus langs alle highlights van het Bryce Canyon National Park, zoals de amfitheaters, valleien en de schitterende uitzichtpunten die vergezichten bieden over de canyon.
In de winter, vanaf november, december, is het park heel goed zelfstandig begaanbaar met een huurauto. 

 

3. Grand Canyon National Park

De Grand Canyon is qua grootsheid de overtreffende trap van Zion NP en Bryce Canyon. Dit landschap is vol extremen en wordt beschouwd als één van de indrukwekkendste natuurverschijnselen op de aardbol.  De kloof verdeelt de canyon in twee helften; de North Rim en de drukker bezochte South Rim. Weinig mensen weten dat je met een Navajo-indiaan een tour kan maken, die je dichterbij de rotsformaties brengt en de geheimen van de canyon kan vertellen. Is dat nog niet avontuurlijk genoeg? De Grand Canyon is een absolute aanrader voor klimmers. 

Geïnteresseerd in dit item?

Geïnteresseerd in dit item?

Ik ga akkoord met de privacy policy.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?