Je locatie kon niet worden bepaald. Vulin voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een van onze reisagenten koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?
Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren. Wanneer je doorklikt na de homepage ga je automatisch akkoord met deze cookies.
Wil je er meer over weten? Klik hier.
Home    >    Actueel    >    Kerstspecial St. Petersburg – Rusland

Actueel

Kerstspecial St. Petersburg – Rusland

OAD Reizen - Geplaatst op 5 november 2018

< Terug naar overzicht

Wie Rusland op z’n ‘meest Russisch’ wil meemaken, moet in de winter gaan. 'Generaal Winter' doet machtige rivieren en de Finse Golf bij Sint-Petersburg volledig toevriezen, wat zorgt voor een bijzondere sfeer. Romantischer en sprookjesachtiger kan het niet! Op een van deze avonden openen de deuren van een Russisch paleis (UNESCO Werelderfgoed) zich speciaal voor alle Oad gasten en kun je in het paleis genieten van een galadiner.

 

De reis is te boeken als 6-daagse vliegreis met vertrek op 22 of 23 december.

Hoogtepunten

  • Liturgie in de Kazankathedraal 
  • Rondleiding Petrus en Paulusvesting 
  • Rondleiding Hermitage Museum 
  • Bezoek aan Tsarendorp 
  • Gala kerstdiner in het Russisch Paleis 
  • Bezoek aan het Russisch Museum 
  • Lichttour Sint-Petersburg 

Dag 1 en 2

Beschrijving dagprogramma

Dag 1: vliegreis Amsterdam – Sint-Petersburg per KLM.
Na een eerste kennismaking met de stad brengt de touringcar je naar het hotel. Je verblijft 5 nachten in een uitstekend 4- sterrenhotel. Vanavond wordt een diner in het restaurant van het hotel geserveerd. 

Na afloop bestaat de mogelijkheid een extra lezing over Peter de Grote en Sint-Petersburg bij te wonen in een aparte zaal in uw hotel. Deze lezing wordt aangeboden voor geïnteresseerden die meer over de achtergronden willen weten en is zeker niet verplicht! 


Dag 2: In de ochtend breng je een bezoek aan een Orthodoxe kerk om een Russisch-orthodoxe liturgie bij te wonen. Vervolgens breng je een bezoek aan de Petrus en Paulusvesting, waar o.m. Peter de Grote, Catharina de Grote en de laatste tsarenfamilie begraven liggen. De dichtgevroren Neva is een machtig mooi gezicht. Aansluitend ga je naar het Russisch Museum. Hier zie je o.m. werk van Ilja Repin, ‘de Russische Rembrandt’ en van Veresjagin, Vasnetsov en Aivazovski. De middag is ter vrije besteding.
's Avonds dineer je in het hotel en aansluitend maken we een lichttour met een lokale touringcar om te genieten van deze mooie metropool in kerstsfeer.

Dag 3 en 4

Dag 3: Na het ontbijt staat een stadstour op het programma. Je verkent de in kerstsfeer versierde Nevski Prospekt, de Champs Elysées van Sint-Petersburg. Je maakt o.m. een fotostop bij de Kerk van de Verlosser op het Bloed, die is gebouwd op de plek waar tsaar Alexander II dodelijk werd verwond en bij de Izaäkkathedraal en we rijden langs het voormalige woonhuis van Vladimir Poetin. 

Juist in de winter is het prachtig om 's avonds in het Marinskitheater een opera- of balletvoorstelling mee te maken of om te midden van de Russen te genieten van een concert. Wij raden aan vooraf te boeken op www.mariinskytheatre.com/playbill. Dit is een Engelstalige site. Kaarten worden niet centraal door ons geregeld. Als je belangstelling hebt kun je zelf kaarten bij boeken.  


Dag 4: Vandaag ga je per lokale bus naar Tsarskoye Selo ('Tsarendorp', ook bekend onder de naam 'Poesjkin'), dat iets buiten Sint-Petersburg ligt. Onderweg kun je al genieten van het ondergesneeuwde platteland. In Tsarendorp zie je het hemelsblauwe paleis van Catharina de Grote, en de paleizen van Alexander I en Anna Paulovna. 's Avonds gaan de deuren van een Russisch paleis speciaal voor je open voor een keizerlijk diner in een bijzondere omgeving.

Dag 5 en 6

Dag 5: Na het ontbijt staat wederom een hoogtepunt op het programma: de Hermitage, het voormalige winterpaleis van de tsaren. Niet alleen het zeer grote aantal meesterwerken dat er tentoongesteld wordt, maar ook de hele entourage is overrompelend. Liefhebbers die na de vaste excursie hier nog langer willen blijven, hebben de mogelijkheid daartoe. 


Aan het eind van de middag verzorgt Ruslanddeskundige Marie-Thérèse ter Haar in het hotel een lezing over Rusland vandaag de dag. De avond is ter vrije besteding.


Dag 6: Vrije ochtend om Sint-Petersburg op eigen gelegenheid verder te verkennen en om heerlijk te lopen door de knerpende sneeuw. De mogelijkheden zijn legio. Misschien wil je naar de Tikhvin-begraafplaats waar o.m. Tsjaikovski, Moessorgski en Dostojevski begraven zijn of genieten van de pracht en praal van het Joesopov-paleis, waar Raspoetin werd vermoord. Uitgebreid winkelen op de Nevski Prospekt en op souvenirjacht kan natuurlijk ook. Matroesjka’s, wodka en kaviaar zijn aanraders. 

Aan het begin van de avond vlieg je met een rechtstreekse KLM-vlucht van Sint-Petersburg naar Amsterdam.

Reisinformatie

Inclusief

• vlucht Amsterdam-Sint-Petersburg v.v. per KLM 
• vervoer volgens programma per lokale bus met airconditioning 
• halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag 
• Galadiner in Russisch Paleis 
• genoemde excursies 
• diverse entreegelden 
• deskundige begeleiding door Rusland en Oost-Europadeskundige Marie-Therese ter Haar tijdens de gehele reis 
• luchthavenbelastingen 
• brandstof- en veiligheidstoeslagen 
• bagage tijdens de vlucht: 1 stuk handbagage en 1 accessoire (bv. handtas of laptop) gezamenlijk max. 12 kg per persoon en 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg per persoon

 

Exclusief

• lunches 

Optioneel bij te boeken: 
• optionele excursies (op bestemming bij te boeken) 

Visum:
Wij kunnen de visumaanvraag (extra bijkomende kosten € 109,- per persoon) verzorgen. Je ontvangt hierover circa 8 weken voor vertrek meer informatie.

 

Geïnteresseerd? Naar het contactformulier!

 

 

 

Geïnteresseerd in dit item?

Ik ga akkoord met de privacy policy.