Home    >    Actueel    >    Historisch Andalusië
Let op: dit is een gearchiveerd item!

Archief

Historisch Andalusië

Ontdek het mooiste van Spanje - Geplaatst op 14 april 2019

< Terug naar overzicht

Ontdek het mooiste van Spanje in het historische Andalusië. Dit zuidelijke deel is namelijk niet alleen oogverblindend mooi, maar ook wat cultuur en geschiedenis betreft is het zeker een van de meest interessante streken van het land. Moorse invloeden zijn onmiskenbaar aanwezig en dat geeft de regio een heel eigen flair. Geniet tijdens je rondreis door Andalusië van het zonnige klimaat, de passievolle flamencodans, de over heerlijke tapas en de prachtige landschappen.

Málaga

Haar status als hoofdstad van de Costa del Sol heeft het één van Spanje's belangrijkste vakantiebestemmingen gemaakt. Hoewel het meer relaxed is dan Madrid of Barcelona, ​​is Málaga nog steeds het centrum voor de immens populaire Costa del Sol regio, die in de zomer wordt overspoeld met toeristen en de stad heeft zeker geprofiteerd van de zon en strand, met veel nieuwbouw hotels en faciliteiten gericht op toeristen. Echter, Málaga biedt ook een aantal echt interessante historische en culturele bezienswaardigheden in de oude stad en zijn omgeving aan de kust is nog steeds mooi.


 

Granada

Aan de voet van de Sierra Nevada, ligt één van de meest interessante steden in het oosten van Andalusië. De stad heeft haar Al-Andalus erfgoed, Renaissance architecturale pareltjes en de meest moderne faciliteiten. Bij een wandeling door de verschillende "barrios", verspreid over de regio's Noord-, Midden- en Zuid, zult u de verschillende bouwstijlen en de verschillende beschavingen zien die hier al sinds de oudheid hebben gewoond.

Córdoba

De hoofdstad van de provincie Cordoba heeft vele gezichten. Iberisch en Romeins in de vroege dagen maar een kalifaat in de Moorse tijden geeft Cordoba een uniek karakter met overblijfselen van al deze inwoners. Nu is het ook een moderne stad en is gekend als de warmste stad van Europa.

Sevilla

De levendige en drukke hoofdstad van Andalusia, gelegen aan de oevers van de Guadalquivir Rivier, heeft een rijk Moors erfgoed, en was oorspronkelijk een welvarende haven die handel voerde met de Amerika’s. De vele musea, kunstgalerijen, kerken en andere historische gebouwen maken eenbezoek aan deze stad een buitengewone ervaring. Een wandeling door de verschillende “Barrios", meer specifiek Casco Antiguo - opgedeeld in een noordelijk en zuidelijk gedeelte, Macarena, Triana, Los Remedios en het Zuiden, Sevilla Internationale Luchthaven - Nervión en het Oosten, Palmera-Bellavista en Sevilla Noord, zal je verschillende bouwstijlen en de verschillende volken tonen die hier hebben geleefd sinds de oudheid.

Tips

  • Maak op weg naar Sevilla een stop in Ecija of Carmona
     
  • Verleng de route met enkele nachten aan de Costa del Sol
     
  • Andalusië kan je perfect bezoeken in onze wintermaanden
     
  • Boek vooraf zeker de toegangstickets voor het Alhambra in Granada

 

Geinteresseerd? Naar het contactformulier!

 

 

 

Geïnteresseerd in dit item?

Ik ga akkoord met de privacy policy.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?