Home    >    Actueel    >    Cyprus: het eiland van Aphrodite wacht op je…
Let op: dit is een gearchiveerd item!

Archief

Cyprus: het eiland van Aphrodite wacht op je…

- Geplaatst op 16 september 2019

< Terug naar overzicht

Van alle eilanden in de Middellandse Zee is er maar één die Aphrodite, de Griekse godin van de liefde, haar thuis noemt en dat is Cyprus. Haar stranden zijn niet alleen mooi, maar ook nog eens de schoonste van Europa. En niet ver van de azuurblauwe zee ligt het Troodosgebergte waar moeflons grazen, cederbomen groeien en waar je schilderachtige kerken en kloosters vindt met schitterende Byzantijnse fresco’s en iconen.

Cyprus : mooi als Aphrodite...

Ze was misschien niet de godin met de meeste macht, maar uit historische afbeeldingen kunnen we concluderen dat Aphrodite zonder twijfel de mooiste was. Niet vreemd dus dat ze hier, sinds haar verschijning in de golven aan de westkust, nooit meer is verdwenen. Haar geest is overal voelbaar, in de prachtige ongerepte landschappen en in de glimlach van de Cyprioten.

Paradijs voor liefhebbers van archeologie

Cyprus is ook een paradijs voor liefhebbers van archeologie. Neolithische nederzettingen van meer dan 11000 jaar oud, spectaculaire Grieks-Romeinse ruïnes, zoals het historische theater van Kourion, de burcht van Kolossi, de mysterieuze Koningsgraven en de Romeinse villa’s met prachtige vloermozaïeken, de lijst met pareltjes is eindeloos. 

Veelzijdig landschap voor recreant en sporter

Van dichtbeboste bergen tot glooiende wijnvelden en van parelwitte stranden tot imposante kliffen. Het landschap is heel verschillend en biedt zowel de recreant als de professionele sporter tal van uitdagingen. Wist je dat er op Cyprus meer dan 70 natuurpaden zijn uitgezet, er in de nabije omgeving van Paphos vier 18-hole golfbanen liggen en er in de winter zelfs geskied kan worden in het Troodosgebergte?

Neem de tijd voor de lokale keuken

De lokale keuken zit vol met exotische geuren en mediterrane smaken en weet door de lokale verse producten te combineren met elementen van de buurlanden unieke gerechten te creëren. 
Probeer vooral eens een meze; een selectie van koude en warme gerechten waar je, op z’n Cypriotisch, alle tijd voor neemt! 

7 verschillende wijnroutes

De geschiedenis van de wijnbouw op het eiland gaat terug tot de tijd van de oude Grieken, Romeinen en Egyptenaren. Dit blijkt uit archeologische opgravingen waarbij wijnkruiken zijn gevonden van meer dan 6000 jaar oud. De druivenrassen op het eiland behoren tot de oudste ter wereld en de zoete dessertwijn “Commandaria” is de oudste wijn die nog geproduceerd wordt. Op het eiland zijn 7 verschillende wijnroutes uitgestippeld langs vele authentieke wijngaarden gelegen aan de zuidelijke hellingen van het Troodosgebergte en ten noorden van Paphos. 

 

Sluit Cyprus in je hart! En bezoek dit prachtige veelzijdige eiland, waar al veel mensen hun hart aan hebben verloren.

 

Naar het contactformulier! 

 

 

Geïnteresseerd in dit item?

Ik ga akkoord met de privacy policy.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?