Home    >    Actueel    >    Corona Update

Actueel

Corona Update

Informatief - Geplaatst op 7 januari 2021

< Terug naar overzicht

WIJ ZIJN ER VOOR JULLIE!

 

De wereldwijde impact van het Coronavirus raakt ons land nog steeds en ook onze sector in het diepst van ons hart. Natuurlijk heeft dat ook gevolgen voor onze organisatie. Met groot plezier en toewijding regelen wij jaarlijks voor vele klanten een mooie vakantie, maar dit virus doorkruist vele mooie plannen en heeft waarschijnlijk ook gevolgen gehad voor jouw vakantie afgelopen jaar.


Je hebt ongetwijfeld al vernomen welke maatregelen de Nederlandse overheid heeft genomen, daarnaast hebben meerdere landen besloten de grenzen te sluiten voor toeristen. Graag informeren wij je over de huidige situatie.

 

SGR EN CORONA VOUCHER

 

Voor geboekte reizen welke onder de SGR garantie vallen, maar geen doorgang kunnen vinden, is  een zgn. “Corona voucher” in het leven geroepen. De Corona voucher is een initiatief van ANVR en SGR en wordt mede ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken en door ACM. Deze voucher kan uitgegeven worden tot 1 maart 2021 en waarborgt de door jouw betaalde reissom en geldt als compensatie om later (maximaal één jaar vanaf het moment van uitgifte) een nieuwe boeking te maken. Uiterlijk 1 jaar na uitgifte wordt de waarde van het voucher terugbetaald.

 

De Corona voucher wordt alleen verstrekt als de reisorganisatie de reis heeft moeten annuleren en is niet van toepassing als de klant zelf de reis annuleert. Meer informatie over het Corona voucher en de SGR dekking vind je hier op de website van de SGR

 

RICHTLIJNEN TOUROPERATORS

 

Als reisonderneming volgen wij dagelijks de richtlijnen van onze reispartners. Wij krijgen veel vragen over de geboekte reizen in de (nabije) toekomst en dat begrijpen we heel goed. Veel touroperators en luchtvaartmaatschappijen hanteren hun eigen richtlijnen, waar wij naar moeten handelen.  


Diverse reisorganisaties hanteren sinds 1 januari 2021 afwijkende voorwaarden indien de reis wegens Corona geannuleerd dient te worden, zij geven geen Corona voucher meer uit, maar garanderen dat klanten de reissom retour ontvangen.

 

* vraag je persoonlijk reisagent  naar de voorwaarden welke de reisorganisatie heeft waar jouw reis wordt ondergebracht *

 

ANVR

 

Wij begrijpen goed dat er veel onduidelijkheid is over de mogelijkheden. Voor veel gestelde vragen verwijzen wij daarom graag naar de FAQ op de website van de ANVR.

 

Niemand had een crisis van dit formaat kunnen voorspellen en net als jij hebben wij nooit eerder een dergelijke situatie meegemaakt. Wij zijn ons er goed van bewust dat deze crisis veel vraagt van iedereen, dus ook van jou als gewaardeerde klant. Wees er van overtuigd dat jouw reis bij ons in goede handen is. Als ANVR lid en SGR deelnemer kunnen we je maximale financiële zekerheid bieden. Daar geven we je graag een ferme virtuele handdruk op!


Blijf gezond, zorg voor elkaar en pas goed op jezelf!

 

 

Naar het contactformulier

 

 

 

 

 

Geïnteresseerd in dit item?

Ik ga akkoord met de privacy policy.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?