Home    >    Actueel    >    Corona Update
Let op: dit is een gearchiveerd item!

Archief

Corona Update

Informatief - Geplaatst op 26 mei 2020

< Terug naar overzicht

WIJ ZIJN ER VOOR JULLIE!

 

De wereldwijde impact van het Coronavirus raakt ons land en ook onze sector in het diepst van ons hart. Natuurlijk heeft dat ook gevolgen voor onze organisatie. Met groot plezier en toewijding regelen wij jaarlijks voor  vele klanten een mooie vakantie, maar dit virus doorkruist vele mooie plannen en heeft waarschijnlijk ook gevolgen voor jouw vakantie.

 

Je hebt ongetwijfeld al vernomen welke maatregelen de Nederlandse overheid heeft genomen, daarnaast hebben meerdere landen besloten de grenzen te sluiten voor toeristen. Met deze extra nieuwsbrief willen wij je informeren over de huidige situatie. We hechten er waarde aan om te laten weten dat we er in deze lastige tijd voor je zijn!

 

RICHTLIJNEN TOUROPERATORS

 

Als reisonderneming volgen wij dagelijks de richtlijnen van onze reispartners. De afgelopen weken hebben we man en macht gewerkt om al onze klanten te informeren volgens die richtlijnen. Zo hebben we veel reizigers kunnen terughalen van verschillende plaatsen uit de wereld en hebben we ook veel kanten mogen omboeken naar een later vertrek dit jaar. Wij krijgen veel vragen over de geboekte reizen in de (nabije) toekomst en dat begrijpen we heel goed. Veel touroperators en luchtvaartmaatschappijen hanteren hun eigen richtlijnen, waar wij naar moeten handelen. Wij worden momenteel verzocht om alleen te bellen voor klanten die op zeer korte termijn vertrekken. De klanten worden geholpen op volgorde van vertrek. In veel gevallen hebben wij zelf al proactief contact met je opgenomen. Reizen die op langere termijn vertrekken zullen in de komende weken bekeken worden.

 

ANVR

 

Wij begrijpen goed dat er veel onduidelijkheid is over de mogelijkheden. De ene touroperator en luchtvaartmaatschappij gaat wat flexibeler om met de voorwaarden en bijvoorbeeld het omboeken dan de ander. Daarbij speelt uiteraard ook de bestemming een belangrijke rol. Voor veel gestelde vragen verwijzen wij daarom graag naar de FAQ op de website van de ANVR.

 

SGR EN CORONA VOUCHER

 

Wellicht heb je er al wat van meegekregen? Voor geboekte reizen welke onder de SGR garantie vallen, maar geen doorgang kunnen vinden, is inmiddels een zgn. “Corona voucher” in het leven geroepen. De Corona voucher is een initiatief van ANVR en SGR en wordt mede ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken en door ACM. Deze voucher waarborgt de door jouw betaalde reissom en geldt als compensatie om later (maximaal één jaar vanaf het moment van uitgifte) een nieuwe boeking te maken. De Corona voucher wordt alleen verstrekt als de reisorganisatie de reis heeft moeten annuleren en is niet van toepassing als de klant zelf de reis annuleert. Over de wijze waarop de voucher ter beschikking gesteld wordt, ontvang je later persoonlijk bericht. 

Voor ons als SGR-deelnemer is dit Corona voucher een enorme uitkomst. Immers, daarmee kunnen we de betaalde reisgelden garanderen en hoeft er ook geen twijfel te zijn bij het betalen van de (restant-)reissom. Want uiteraard kunnen wij alleen ons werk blijven doen als dat alle klanten zich aan de betalingsvoorwaarden houden. Meer informatie over het Corona voucher en de SGR dekking vind je hier op de website van de SGR.

 

WIJ ZIJN ER VOOR JE

 

Zodra er meer informatie is over de door jouw geboekte reis nemen wij uiteraard weer contact met je op. Heb jij zelf vragen? Neem dan gerust contact met ons op per telefoon of email, wij helpen je graag.
Wij zorgen goed voor jouw vakantie en vragen je begrip als het iets langer duurt dan je van ons gewend bent.

Niemand had een crisis van dit formaat kunnen voorspellen en net als jij hebben wij nooit eerder een dergelijke situatie meegemaakt. Wij zijn ons er goed van bewust dat deze crisis veel vraagt van iedereen, dus ook van jou als gewaardeerde klant. Wees er van overtuigd dat jouw reis bij ons in goede handen is. Als ANVR lid en SGR deelnemer kunnen we je maximale financiële zekerheid bieden. Daar geven we je graag een ferme virtuele handdruk op!

Blijf gezond, zorg voor elkaar en pas goed op jezelf!

 

 

Naar het contactformulier

 

 

 

 

 

Geïnteresseerd in dit item?

Ik ga akkoord met de privacy policy.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?