Home    >    Actueel    >    Bordeaux, een originele stedentrip!

Actueel

Bordeaux, een originele stedentrip!

Onze tips - Geplaatst op 8 oktober 2018

< Terug naar overzicht

Wie Bordeaux zegt, zegt wijn! In deze stad ben je nooit meer dan een stap verwijderd van de passie voor wijn. Het door UNESCO geclassificeerde Bordeaux is daarnaast leuk, levendig en zeker een bezoek van meerdere dagen waard. 

In Bordeaux kun je dus prima een paar dagen doorbrengen, lees hier onze tips voor deze originele stedentrip!


( headerfoto Miroir d'eau © Rémy Martineau )

eyecatcher van Bordeaux

Cité du Vin

Wandel over de kades die circa 10 jaar geleden werden ingericht als boulevard. Op die ruime boulevard wordt tegenwoordig gejogd, gewandeld en geflaneerd terwijl je link en rechts ingehaald wordt door skateboarders, segways en fietsers. Op de kade, tegenover het Place de la Bourse, is een waterbassin van slechts 2 centimeter diep: het ‘Miroir d’ Eau’. Hier is het heerlijk verkoeling zoeken op een zomerse dag. Let wel op: stiekem zit in deze ondiepe plas een fontein verborgen!


Een must is een bezoek aan het Cité du Vin, de eyecatcher van Bordeaux met een zeer bijzondere architectuur. De gouden bekleding van het gebouw is geïnspireerd op de rivier Garonne en de wijn. Zie jij het? Het is een voorstelling van de vorm van een wijnstok, wervelende wijn in een glas en draaikolken in de rivier. Het interieur van het gebouw en de tentoonstellingen zijn overigens net zo indrukwekkend. 
 

( foto Cité du Vin 1 © Sophie Duboscq )

En voor de wijnkenner...

Deze tip is voor de wat serieuzere wijnkenner, maar mag zeker niet ontbreken.  Bezoek het ‘Conseil Interprofessionnel du Vin de Bordeaux’. Deze ‘Wijnraad van Bordeaux’ vertegenwoordigt al sinds 1948 de wijnbouwers, wijnverkopers en wijnmakelaars. Naast de grondige documentatie, kun je hier de wijnen uit Bordeaux ontdekken bij een proeverij. Er is tevens een ‘Ecole du Vin’. Deze wijnschool biedt intensieve cursussen maar ook bijvoorbeeld een kortere zomercursus.

 

( foto Conseil Interprofessionnel du Vin de Bordeaux )

Jardin Public

Du pain, du vin….maar daar kies je natuurlijk wel een mooi plekje voor uit! Is het lekker weer, ga dan naar het prachtige Jardin Public. Je kunt gaan picknicken op het gras of relaxen onder een van de oranje parasols op het grote terras van l’Orangerie. Lunch met een goed glas wijn erbij en geniet!


Iets minder lekker weer? Steek dan de rivier over en bezoek de vroegere kazerne Darwin voor leuke drink- en eetadresjes, street-art en een hoog hipstergehalte. Deze chique wijnstad laat zich hier van een verrassende andere kant zien.

 

( foto Jardin public © Sophie Duboscq )

Insider tips!

Natuurlijk hebben wij ook insider tips! Wat dacht je bijvoorbeeld van het volgende: ontdek Bordeaux eens vanaf de rivier Garonne en word getrakteerd op een spectaculair uitzicht op de schilderachtige waterkant. Daarnaast is dit natuurlijk de ideale spot voor een perfecte foto van het beroemde ‘Cité du Vin’.

 

Op de romantische tour? Reserveer dan bij de restaurantboot La Sicambre en geniet van een uitstekend 3-gangendiner in een sfeervolle setting. Wegvaren bij een laaghangende zon met een weergaloos licht op de oude bruggen en terugkomen met zicht op een verlicht Bordeaux. Magnifique!


Mocht je niet genoeg tijd hebben voor een boottocht, koop dan een tienrittenkaart voor de tram. Hiermee kun je namelijk ook plaatsnemen op de rivierferry. Daarmee verplaats je je makkelijk en snel, je kunt uitstappen bij Cité du Vin. 

 

( foto basilique saint michel st © Clement Pamelard )

Geïnteresseerd?

Nieuwsgierig geworden naar deze veelzijdige stad? Vraag dan jouw Personal Travel Agent naar de mogelijkheden.


Eén ding weten wij vrij zeker: er gaan vast een paar flessen heerlijke Bordeaux mee terug naar huis!

 

 

Breng me naar het contactformulier!

 

 

Geïnteresseerd in dit item?

Ik ga akkoord met de privacy policy.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?