Archief
Bonbini! Welkom op het tropische eiland Aruba
Proef het eiland - Geplaatst op 23 april 2020
< Terug naar overzicht
Aruba, een bruisend eiland met zijn unieke bezienswaardigheden, tropische geluiden en culinaire lekkernijen. Als we straks weer Aruba kunnen bezoeken, zullen de locals ons zeker weer verwelkomen op hun One happy island!
De adembenemende verscheidenheid aan stranden van Aruba biedt iedereen wel iets speciaals, van watersportparadijs, omringd door luxe resorts, tot verborgen baaien tussen kalkstenen kliffen.
Met je voeten in het zachte poederstrand genieten van de zon op Eagle Beach of snorkel langs de ranke riffen in het ondiepe water van Mangel Halto, de drukte achter je laten ga dan naar Baby Beach
Maar Aruba is ook gezegend met veel natuur en talloze wonderen. Verken naast de rustige zandstranden aan de westkust de grillige baaien aan de noordkust, de fascinerende woestijngebieden en bezoek de ruïnes van de goudmijnen.
Heerlijke gerechten
Na een dag aan het strand of een actieve activiteit hebben de Arubanen heerlijke gerechten voor je klaar staan. Restaurants van Aruba hebben voor ieder wat wils. Typisch Arubaans eten is bijvoorbeeld mahi-mahi, red snapper en barracuda, vers uit de zee en ingewreven met creoolse kruiden, maar ook Hollandse gerechten kan je op Aruba eten. Op Aruba kan je smullen van o.a poffertjes en pannenkoeken, ijskoude Aruba Aribas drinken en je bord vol stapelen met pastechi.
Het is tijd voor een Arubaanse snack! Hierbij delen we graag het recept voor de befaamde pastechi zodat je het voor de borrel kan maken. Borrel je online met vrienden via Zoom of Skype, dan maak je je borrelgenoten extra jaloers met deze zelfgemaakte pastechi's 😋


Pastechi recept!
Ingrediënten:
- 520 gram bloem (4 cups)
- 5 eetlepels zachte boter
- 5 eetlepels bakvet
- 3 eetlepels suiker
- Zout
- 1 ei
- 1 tot 1.5. kopje koud water
- Plantaardige olie
- Gouda kaas (of een andere vulling)
- Doe de bloem, bakvet, suiker, zout en ei in een kom. Kneed het beslag tot het niet meer plakkerig is. Voeg tijdens het kneden steeds meer water toe.
- Maak platte dunne cirkels met het beslag. Het gaat het makkelijkst wanneer je het deeg uitrolt met een deegroller of een fles wijn 😉
- Vul elke cirkel met kaas. Je kunt een schotel gebruiken om de vorm van het deeg uit te snijden.
- Vouw de cirkel om en verbind het geheel aan elkaar. Gebruik een vork en water of een ei als bindmiddel.
- Bak het in olie tot het goudbruin is.
Deze actuele items vind je mogelijk ook interessant
Geïnteresseerd in dit item?