Home    >    Actueel    >    Blue Cruise Golf van Fethiye – Turkije
Let op: dit is een gearchiveerd item!

Archief

Blue Cruise Golf van Fethiye – Turkije

SWS Sailing - Geplaatst op 20 mei 2019

< Terug naar overzicht

Een blue cruise is een kleinschalige vaartocht langs blauwe baaien en pittoreske haventjes. In kleine groepen van circa 8 tot 20 gasten per boot ontdek je het mooie vaargebied. 

 

Vanaf € 730,00 per persoon op basis van verblijf in een 2-persoonshut.

Route

Gocek
Gocek is de vertrek- en aankomsthaven voor het zeilgebied van Fethiye. In Gocek kan je de Dorisch tempel en het oude acropolis van Daedala bezoeken. Tevens heeft deze plaats gezellige restaurants en leuke winkeltjes om nog wat inkopen te doen.


Tomb Bay
Tomb Bay is de idylische plek waarvan men dacht dat de inwoners tweetalig waren. De ruines dateren uit de 5e eeuw voor Christus. Tussen talrijke graven liggen de resten van Romeins-Byzantijnse baden, een natuurlijke bron die nog steeds aanwezig is. Gelegen rondom de baai bevinden zich twee Ionische tempel graven uit de 4e eeuw voor Christus, drie ‘house tombs’, talrijke ‘pigeon-hole tombs’, en een los staande ‘vaulted tomb’. 


Manastir
Een prachtige plek; van dennenbomen op de hellingen waar een antieke muur doorheen slingert tot aan het kristalheldere water. Vanaf de helling heeft u fantastisch uitzicht over de Middellandse Zee en bij helder weer kan je zelfs het griekse eiland Rhodos zien liggen.

Route

Kizilkuyruk
Maak een heerlijke wandeling over de gebaande wegen en bezoek hier mausolea, muren, waterreservoirs, delen van Corinthische kolommen, en gegraveerde wegwijzers uit Romeinse en Byzantijnse perioden. Bezoek de 2 stranden, in het Noorden met schaduw en bloemen en in het Westen bij de oude weg naar Lydia.


Gemiler
Al meer dan duizend jaren de thuisbasis van Lycische en Byzantijnse piraten. De overblijfselen van een compleet dorp zijn hier tentoongesteld, een overdekte passage naar basilica en een groot antieke waterreservoir. Tevens is dit een heerlijke plek om te zwemmen en snorkelen, en een even prachtige plek om op de heuvel te genieten van de ondergaande zon onder het genot van een glaasje wijn. Ali Tuna, het restaurant met visspecialiteiten in het nabijgelegen Cold Water Bay.


Olu Deniz
Dit is het meest gefotografeerde strand en afgedrukt op ansichtkaarten van de hele Oostelijke Middellandse Zee.

Route

Vlindervallei
Twee mijl van Olu Deniz en alleen toegankelijk over zee ligt deze bijzondere plek. Enorme steile bergen op de achtergrond waar water naar beneden valt. Zelfs aan de linker en rechterkant van het strand rijzen verticale rotsen op en bieden een unieke privacy aan de meer dan honderd verschillende vlinders.


Sarsala Bay
Dit is een door prachtige dennenbomen omringde baai en een heerlijke plek om te zwemmen en kanoën. Het is tevens een aangenaam beginpunt voor een wandeling naar oud Lissa, interessant door zijn ingegraveerde muren die dateren uit de 3e eeuw voor Cristus en met een spectaculair zicht op zee.


Kapi Creek
Een idyllische ankerplaats beschermd tegen alle winden en omringd door dennen- en olijvenbomen. Wandel tussen de olijfbomen door en na een korte klim kom je aan in een antiek dorp.

Route en Contact

Fethiye

Fethiye, in oudheid heette het Telmessos, is een plek met enkele zeer interessante rots graven. Overdekte marktwinkels en vele andere mogelijkheden om te winkelen. Voortreffelijke restaurants bieden een zeer ruime keus aan gerechten uit de heerlijke Turkse keuken. De prachtige Bougainville en druiventrossen groeien boven de tafels op het levendige plein van deze gezellige plaats.

 

In juli en augustus varen we hier niet, omdat het dan te warm is en er meer valwinden zijn, wat het zeilen bemoeilijkt.

 

Geïnteresseerd? 

 

Naar het contactformulier!

 

Liever een accommodatie?

 

 

Geïnteresseerd in dit item?

Ik ga akkoord met de privacy policy.
The Travel Company maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om zo de beleving van deze website te kunnen optimaliseren.

Akkoord
Meer informatie
Je locatie kon niet worden bepaald.
Vul in voor een optimale gebruikservaring van onze website waarbij wij je aan een "Zelfstandig reisgent" koppelen.
In jouw regio zijn meerdere Personal Travel Agents gedetecteerd. Wil je gekoppeld worden aan of ?